Sabor SPC: Neprihvatljiva bilo kakva izmena statusa Kosova

Ostavite komentar


  1. Znamenita hrvatska novinarka Tanja Torbarina, početkom devedesetih za vreme patrijarhovanja Pavla nazvala je Sabor SPC „društvom ludih mantija“…. od toga vremena do danas metastaza ludosti poprima stravične razmjere.
    Nažalost, nema ko da im otpeva „Requiem“

    1. Tanja Torbarina vam je bila znamenita novinarka,ko sto su kod vas albanaca bili znameniti Agim Kasapoli ili Veli Vranici.

      1. Nisu oni bitni.Najtuznije je, da je pored Irineja, njegov konkurent iz Crne Gore -trovac Amfilohije, koji je zagadio citav prostor crno/gorske episkopije.Svima njima je djavo blizi od Boga, u koga se kunu.bez logike.

      1. Strucnjak ili ne, gornjoj slici nedostaju samo jos Kacavenda,
        Pahomije i …….A.Vucic -da svo drustvo bude na okupu.

    2. Bile su to dve obrazovane, inteligentne novinarke onog vremena iz Hrvatske, mislim da je Torbarina i dobro izgledala. Ali sve to nije dovoljno da se i one i vi permanentno odmaknu od svojih lokalpatriotskih „kafana“: one od hrvatske drzavnosti i gospodstine spram nas ostalih, sto rece Krleza, a vi izgleda samo od albanske drzavnosti. Pa da otkrijemo tajnu: ne zele mocni sveta ni veliku Albaniju kao ni veliku Srbiju ili Liliputaniju. Oni zele gomilu malih poluzavisnih drzava na ovom prostoru kojima ce vladati dok su one zavadjene do sudnjeg dana. U instituciji koja se danas zove ovako a sutra onako. Tako da od seirenja spram necije nevolje ni jedna strana nece imati trajnu korist, niti neku trajnu podrsku i agendu neke od trecih vazalnih entiteta. Masala

    3. Besnik tako se ne prica o SPC.To je i stitucija koja odrzava srpsko nacionalno bice dve hiljade godina.A tako ce biti i u buducnosti.Ljudi se menjaju a vera ne ! To sto su Albanci masovno primili islam nakon velikog Djerdja Kastriotia ne znaci da ti imas pravo da gazis isto tako tvoju nrkadasnju veru i svetinje.

  2. sad je jasno zašto je „vođa“ bio besan i beo kao kreč posle sastanka sa vladikama. ali ovo režimski mediji neće preneti nego će ignorisati ili objaviti tamo negde u 25. minutu dnevnika.

  3. Mudro sroceno,odgovorni su pre nego sto je potroseno nepotrebno mnogo
    vremena i para,trebali da otvore Karte,a sada iako je muka ne pomaze ni
    Djuka.

      1. Ratovi nam zaista ne trebaju, ali ko o čemu, kukavice o tome ko će se boriti. Ići će oni koji su uvek išli(generacijama). Vi miševi u rupe, ima ih dovoljno:)

    1. Predlažem SPC da sve Albance na Kosovu i Metohiji prevede na pravoslavlje i problem rešen.SPC je rekla šta neće ali nije rekla kako to uraditi.

      1. To su pokusali 1998/99 god ali im nije uspelo. Sada je Kosovo prvi juzni sused Srbiji.

    2. I sta sad, gospodo genijalci? Kao I obicno tupavo inacenje bez ikakvog plana. Da vas samo podsetim da nas je takvo idiotsko ponasanje I dovelo do ove katastrofe. Drzava Srbija propada pred vasim ocima, a vi samo inat pa inat. Do poslednjeg Srbina.

  4. Jedino nasa crkva ima svoj stav i nemenja ga,uvek je uz svoj narod.

  5. To je i stav Rusije,striktno vezan za Rezoluciju 1244 Saveta bezbednostu UN.

    1. Нажалост не. Сети се примили Русија косовске спортисте под косовском заставом?. Прими. Е господо пријатељ то не ради.

  6. Пуна подршка. Једини могући исправни став.

  7. Postovani Patrijarhu I svom SINODU.SPC sto podrzavate ideju da se sveto Kosovo I Metohija ne priznaju kao drzava.

  8. Koga je briga šta misli o bilo čemu ovaj popovluk u sekularnoj državi. Gde još u Evropi ima ovako nešto?

    1. Isti si kao Vučić, ne zanima te bilo čije mišljenje, osim sopstvenog.

  9. Cestitam i zahvaljujem Casnim ocima Vladikama i Patrijarhu na lekciji konu su odrzali prevarantu i izdajniku Srpstva AV.

  10. Pa oćete da ratujemo sa NATO i da ih pobedimo kao Millšević…daj da se dobije sever
    da se izmirimo uđemouEU i NATI

  11. To verovatno znaci da je neprihvatljiva izmena stanja na Kosovu. Zasto se onda Sabor nije odrzao u Peci ili u Prizrenu? Dobro, tu su jos uvek Studenica, Zica, Mileseva, Sopocani za skolske ekskurzije, da se upozna nasledje, do Hilandara kad porastu, tamo i nazad za tri buduce prosecne plate u Srbiji sa Statusom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.