Samardžić: Putinova poseta zabrinjavajuća, Rusija ne želi Srbiju u EU i NATO

Ostavite komentar


  1. Kao Americki Srbin, mogu samo da pozdravim ovo pisanje G. Samardzica i da pohlavim i list Danas kao simbol slobodne reci (kako tako) u Srbiji. Tacna ocena srpske politike koja sampovredjuje narod, tacna ocena sta nam treba i gde treba da idemo. Mene jedino moze da iritira kod G. Samardzica sto nije konzistentan. Veoma strateski, filigrantski precizno kada prica o snagama u Srbiji koje misle isto uvek nekako izbegne da napomene ime jednog politicara (sa incijalima DV) ali je zato prvi da nekako umuva ime Zorana Djindjica u tu EU/NATO pricu, a mislim da je to sasvim nezasluzeno. Da li je to autorova neka sujeta, ja ne znam, ali kadf su Cesi, Slovaci, Poljaci, obarali komunizam, kod njihovih naprednih snaga toga nije bilo. Gospodine Samardzicu, ako neko danas misli kao vi, onda je red da se ta osoba ponekad i spomene.

  2. Gospodine profesore, možete da napišete i kažete šta god hoćete, samo vama ovi rusofili i sendvičari ne veruju. Ja veoma dobro poznajem ruje jer sam debele četiri godine proveo u putovanju između Čehoslovačke, Poljske i Istočne Nemačke. Kada bi rusofili i sendvičari videli samo 10% onog šta sam ja video i doživeo, oni bi na reč rus okretali glavu i tri puta pljunuli preko ramena.

    1. Управо у томе лежи најгора ствар коју је друг доживотни учинио Србима, Алекс – ускратио им је искуство братске совјетске окупације, па су остали да блуде у испарењима поганог панславизма и крвавог стаљинизма…

    2. @Aleks

      Koja suplja demagogija. Ne postoji vise ni Cehoslovacka, ni Istocna Nemacka ni Sovjetski Savez. Babe i zabe. Izjednacavati danasnju Rusiju i Sovjetski Savez je kao kada bi se izjednacavala nacisticka Nemacka i danasnja Nemacka. Sta su sve radili Nemci i onda treba i na njihov pomen da se okrecu glave ili sta? Iako natofilicari/hamburgerasi misle da su iznad rausofila/sendvicara, komentari ih debelo demantuju.

  3. EU, sa svojom komesarskom vladom, koja je posvećena povećanju jaza između bogatih i siromašnih i, samim tim, zaobilaženju institucija zemalja članica, nametanjem „nezavisnih“ guvernera centralnih banaka i tome slično, je sigurno nešto od čega treba bežati. Samo još jedan način da se neokolonijalizam i imperijalizam nametnu nerazvijenim i zemljama u razvoju.

    A što se tiče Putinove posete, najbolje bi bilo kad bi poveo Vučića sa sobom u povratku kući. Zauvek.

    1. ja moram da kazem ovo je kretenizam najvece vrste……izvinjavam se Danasu ako to nije nivo za objavljivanje, ali nezavisan guverner je najvece dostignuce zapadnih demokratija koje eliminise politiku i partije iz finansija i zato zemlje Anglo-Americkog podneblja uglavnom imaju guvernera ciji je mandat duzi od onoga ko mu ga daje. Zvati to nametanjem je najveca glupost koju sam cuo. Inace pozdrav za Aleksa, sve je rekao iako ja nikad nisam bio u tim zemljama ali znam dosta Amerikanaca koji su odatle dosli.

  4. Gospodine Samardzicu ta Evropa zavisi od Rusije sve velike firme Nemacke Francuske cele Eu rade sa Rusijom,i ta Amerika isto kupuje od Rusije i ta Rusija nam vekovuma pomaze,i dan danas cuva interese koje mi sebi namecemo.Imamo povlastice od njih bez poreza za izvoz uvoz pa sta hocete vi..Nemojte davati molim vas nikakve izjave o Rusiji nasem bratskom narodu.Cela Eu zavisi od njih a mi obicna sirotinja jis da mi nekom okrenemo ledja.Nemojte se baviti politikom

  5. nikola samardzic izbjegava da pomene dali dzelati zasluzuju da se Srbija okrene prema njima.

  6. Na žalost, ovaj dotični profesor a i par komentatora ovde, idu krajnje konformističkom metodom posmataranja politike i dešavanja u vezi Srba i Srbije. Ono što je lako to je dobro, ono što zahteva bilo kakav napor i diskusiju, da ne kažem suprotstavljanje sili, to nije.. Neka navedu koja država je imala ovako nedefinisane uslove za priključenje EU? Kod koje države je izvršena ovakva izmena i dopuna pravila? Iz aviona se vidi da nas ne žele. ideja im je da se kolektivno samoubijemo ili bar samo onesposobimo, da odsečemo jedinu šansu da opstanemo ovde. Preterujem? Kamo sreće. Mi smo naterani, primorani…da ovako i ovoliko se okrenemo Rusiji što da je privid da nećemo saradnju i sa drugima. Siguran sam da to vidi svako ko nije „politički“ slep i gluv.

  7. Gdin Samardžić je delimično u pravu što se tiče STRATEŠKIH srpskih ciljeva. Naime, „pravi“ Srbi očekuju da im Rusija pomogne da Srbija i Srpska kao jedna država uđu u EU i NATO, i koja će zato uvek imati dobre odnose sa bratskom Rusijom !
    Ako nam ujedinjenje „ponude“ EU ili SAD , onda će i oni biti naša braća !

  8. Gospodine Samardzicu, Ako si
    ti toliki simptizer NATO-OTAN,
    i EU, ti imas neki problem.
    Ustvari za mene si slijep i gluv
    sve sto je agresor naneo Srbiji
    to se ne moze zanoraviti ni
    oprostiti. Assesino,.NATO-OTAN
    najveci i najjaci agresor na svijetu, Srbiju je bombardovao i jos
    Kosmet svijetu Srpsku kolevku oduzeo. Budi
    realan da tvoja izjava je ponizavajuca cijelog Srpskog naaroda, i samog sebe, ako si
    uope Srbin.ako nisi to Srbija
    ne zauzuje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.