Saracin danas na Kosovu, večeras s Kurtijem 1foto EWB Stefan Kaminski

Nemački emisar za Zapadni Balkan Manuel Saracin posetiće danas Kosovo i kako je najavljeno iz kabineta premijera Aljbina Kurtija oni će sastati večeras.

U saopštenju nema informacija da li će posle sastanka biti konferencija za novinare, već samo da će medijima biti dozvoljeno da ih slikaju u dvorištu zgrade Vlade Kosova.

Saracin je poslednji put bio na Kosovu 27. maja i sastao se s predsednicom Vjosom Osmani, Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bislimijem.

Tada je posetio i Severnu Mitrovicu, gde je rekao da „neće dozvoliti da se Ohridski sporazum raspadne zbog neke gluposti“.

„Moja poruka za danas je da nećemo dozvoliti da se zbog budale odbace mogućnosti koje nudi Ohridski sporazum. Razumem da su za mnoge ljude u Republici Kosovo neprihvatljive i teško razumljive izjave o Ohridskom sporazumu koje dolaze iz Beograda“, kazao je tada on.

Kazao je i da je svaki političar na Kosovu i u regionu odgovoran za svoje postupke i da ako neko od njih ima osećaj da stvari ne idu dobro, ne treba da se donose nepromišljene odluke.

„Ovaj put nije pravi put za Evropsku uniju i nije način na koji je Ohridski sporazum i dijalog približavaju EU“, ocenio je on stanje u vezi s Kosovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari