SDA Sandžaka traži pomoć Unije i Amerike

Ostavite komentar


  1. Postoji Raska oblast, a ne tzv. Sandzak. Ovaj poziva na ubistvo drzave Srbije i rusenje ustavnog poretka. Vucicu, izdajnice i kukavico, uhapsi ovog i da vidimo ima li sudstvo slobodu i nezavisnost da ga osudi na 40 godina.

    1. ‘postoji Raska a ne Sandzak……..brrrrrrr?????
      Postoji Velika Srbija a sada mala Srbija ili mala Rusija bez Kosova, Vojvodine, Sandzaka, Krajine, ZSO – Beogradski pasaluk zauvek ko’ I SPC!

      1. Dragi Josko, pa svi stanovnici sandžaka su srbi, svi znaju koja im je slava bila, a ime bošnjaci su dobili po turskoj reči ,,BOŠ,,
        Traže pomoć i dobili bi je ,,Da je vino pošto prije bijaše,, ali nije više.

        1. ,,,,,,,pa svi stanovnici Sandzaka su Srbi -zvuci kao I ‘ona bivsa satrapija’ Gde su Srbi, tamo je Srbija- bilo to Kosovo, Kanada, Austrija, Krajina I mnostvo drugih prostora. Medjutim, prisustvo Srba izvan Srbistana po svetu su uglavnom radisni I posteni obiteljski ljudi I zene.
          Izmetine ima u svim zajednicama I sredinama- nije to samo svojstvo Srba. Pogledajte Trumpa I njegovo drustvo. Tamo bi drugovi Vucic I Dodik mogli biti zaposleni u antimuslimanskom dekretu!
          I tako dalje u nepovrat!

    2. Istina:Pozivanje na rušenje ustavnog poretka države je krivično delo i nadam se da će Tužilaštvo konačno da reaguje.

  2. Pazi šta kaže: „koji je okupiran i protivno volji naroda Sandžaka, 1918. uvršten u Kraljevinu SHS“ – što je notorna laž i čist falsifikat. Naime, iako su se Turci zadržali na tim prostorima do 1912. godine, ovaj kraj je uzeo aktivno učesšće u značajnim borbama srpskog naroda tokom XIX veka od Prvog srpskog ustanka preko Babinske bune (1875.), Javorskog rata (1876.) i Raoničke bune, pa sve do Balkanskih ratova i konačnog oslobođenja. Odlukama Berlinskog kongresa, Raška oblast je ostala u sastavu Otomanske imperije koja je u njoj imala civilnu, dok je Austrougarska držala vojnu vlast. Dva okupatora…

    Dakle, mnoge su žrtve podnete i razaranja pretrpljena da bi se taj kraj oslobodio mrske otomanske okupacije, tiranije i jarma. Jasna je jaka želja i požrtvovana naroda tog kraja da bude deo Srbije nakon mrske turske vlasti i tiranije nad narodom. Vas nekolicina mutivoda kojima to ne odgovara možete da pričate u prazno, nadam se ne zadugo, dok pravna država Srbija ne profunkcioniše i ne sankcioniše narušavanje ustavnog poretka i smesti vas tamo gde vam je mesto.

    1. Stvari bi bile prozaične da nisu opasne, Ovaj Škrijelj kao I Ugljanin I cela te ekipa, oni si poreklom Malisori, albansko pleme I zato sve vreme gnjave sa tom pričom u koju povremenao upadnu neobavesteni. Šta mislite zašto je Dzudzevic menjao prezime u Dzudzo? Elem, da ima zakona osudili bi ih zbog podrivanja zemlje… ovako..

    2. Samo Vucic, Milosevic, Dodik,, Dacic, Seselj, Irinej,Pavle & Co. uspevaju da unistavaju zamisljeni Veliki Srbistan!

  3. Postavlja se pitanje kada će Srbija da reaguje na ovakve izjave Ugljanina i njegovih pajtaša.

  4. Koliko gluposti moze da smisli samo Ugljanin i to samo zato sto nije u vlasti. Dok je bio, nije bilo nikakvih problema i Sandzak je mogao da bude deo Srbije kao sto i jeste i bice.

  5. Ovi su političari tipa Belog, samo malo namazaniji. Konstantna žvaka oko „rešavanja sandžačkog pitanja“, a da ga pitaš: pa dobro šta bre hoćeš, ćutaće ko mulac, dotle ciljano ne dobacuje. Hoćete da budete turska enklava, ili deo Albanije, dajte već izjasnite se, pa da „razmotrimo“, ili snosite posledice za glupost koja vam izlazi iz usta, jednom kad postanemo ozbiljn(ij)a država.

  6. Ne bojte se komsije. Ovaj je koalicioni partner vaseg ljubimca Rasima Ljajica i za 20 godina koliko prica o drzavi Sandzak uspeo je da okrnji najvazniju instituciju Bosnjaka IZ. a nijednu nije osnovao. Posaljite mu po Rasimu Ljajicu plastenika i motokultivatora i ocekujte ga na Palminoj televiziji kako govori da je Srbija najdemokratskija zemlja u Evropi.

  7. Dobili Suljo i kompanija neku lovu od Albanaca i eventualno od Britanaca pa sada odradjuju. Nikoga ne zanimaju niti su nekome zanimljivi. Nazivati Srbe i Srbiju okupatorima „sandzaka“ kada znamo kako je uopste nastao i taj „sandzak“ i od koga je toliko izvan pameti da je bespotrebno bilo sta komentarisati.

  8. Нисте му дали фотељу, сада га пуштате на телевизију да урла и прети. Ако је кривично дело нападати уставни поредак земље, ухапсите га и склоните са политичке сцене. Него, немате ви капацитет за то, па ни Шешеља не смете да склоните и многе друге који прете и вређају Србију, грађане и устав (Чеда, Чанак, Вучић и компанија), па не смете ни Суљу да дирате.

  9. napravite intervju sa suljom o akciji dzak po dzak za sandzak pa objavite na naslovnoj strani

  10. Ovaj proces je zapocet pre par godina kada je g. ambasador USA isao u Rasku i sreo se sa ovim likovima. Sve je planirano od ranije i sada ih aktiviraju kao dodatni pritisak da se Srbiji otme KiM. Naravno, ako se to desi (sto treba spreciti po svaku cenu) onda cepanju Srbije vise nema kraja… Ako se srbi ne probude gotovo je.. polagano umiranje Srpske nacije je zapoceto.

  11. Vreme je da se otvori nova fabrika traktora u Sandzaku s vecinskim vlasnistvom beogradskog pasaluka!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.