Miloš Jovanović (Novi DSS): Konstitutivna sednica republičkog parlamenta nije važna tema, već ono što će uslediti na nivou Beograda 1Foto: Printcreen/Danas

Ne mislim da je održavanje konstitutivnih sednica, koje svakako moraju da se sazovu, važna tema. Tim pre što se na njima ne može ništa epohalno desiti, ocenjuje za Danas Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

Komentarišući zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine Srbije za 6. februar, nakon parlamentarnih izbora 17. decembra i brojnih navoda o neregularnostima, Jovanović kaže da je važno ono što će uslediti u Skupštini grada Beograda.

– Jedino će biti važno da se vidi da li u gradskoj skupštini Beograda postoji većina za formiranje nove gradske vlasti ili ne postoji. Mislim da je za opoziciju mnogo važnije da se definišu pravci delovanja, potencijalne akcije i sveukupna strategija naspram događaja koji nas potencijalno čekaju, prvenstveno u Beogradu – zaključuje Miloš Jovanović, u odgovoru na pitanje da li će sarađivati sa ostatkom opozicije, odnosno Srbijom protiv nasilja u planiranim akcijama prilikom konstituisanja novog saziva parlamenta.

Podsetimo, Danas je došao do saznanja da je sednica Skupštine grada Beograda zakazana za 19. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari