Server strahuje da bi Vučić i Tači mogli da postignu sporazum koji podrazumeva razmenu teritorija

Ostavite komentar


  1. Server nije nikakav strucnjak za Balkan nego bot koji radi na ostvarivanju ciljeva koji su zacrtani za vreme Klinton administracije. Ti ciljevi su albanizacija Kosova i odvajanje Kosova od Srbije, unitarizacija BiH, prebacivanje celokupne odgovornosti na Srbiju za sve sta se desavalo na Balkanu ikada i naravno opravdanje te i takve politike koju je zapoceo Klinton. Tu je negde i radikalizacija situacije u tzv. Sandzaku i Vojvodini ali to je za sada stavljeno na stranu. Ta i takva politika za koju lobira Server krsi medjunarodno pravo, vec dvadeset i vise godina generise nestabilnost u regionu, daje primere upravo Putinu za svoje ponasanje u vezi Krima i drugih otcepljenih teritorija i predstavlja neverovatno licemerje. Sa jedne strane podrzava se otcepljenje dela medjunarodno priznate drzave Srbije i to po etnickoj liniji, podrzava se etnicko ciscenje Srba sa Kosova cime se Kosovo pretvara u etnicki najcistiju oblast u Evropi, podrzava se stvaranje albanske, etnicki ciste paradrzave, radi se sve da se otcepljenje Kosova legalizuje a istovremeno se kao protivi razmeni nekoliko sela jer je to kao protivno multienickim principima . Srbija moze da se deli po etnickoj liniji ali Kosovo n slucajno. Ma vazi. Posto se stavovi Servera objavljuju na nedeljnoj bazi, posto Server to sto radi ne radi besplatno, postavlja se pitanje da li makar kapne neka kinta kada se stampaju njegove „ekspertske analize“?

    1. Procitaj bolje tekst. a ne nebulozne teorije zavere. Ne interesuju, ni njega ni americku administraciju ni Srbija ni Kosovo, njima je bitno da dogovor koji naprave ovde ne iskoristi Rusija u Ukrajini i Gruziji. Mi smo za zapad potpuno nevazni, najsiromasniji smo u Evropi, nemamo nikakvu industriju, nikakvu vojsku, nikakav strateski znacaj i zato se na nama prave pametni i oni i Nemci i Britanci.

      1. @Pero

        To sto ne znas ko je Server i za koga radi je samo tvoj problem. Zanimljivo da su administracija SAD kao i jos neke drzave potrosile milijarde na nesto sto je strateski nebitno i siromasno. Zasto? Ako ne zele da Rusija postigne nesto u Ukrajini i Gruziji, odnosno ako zele da Rusija ne prisvoji delove Ukrajine i Gruzije onda trebaju da prestanu da podrzavaju i finansiraju albanizaciju Kosova i parcanje Srbije.

  2. Vucic je danas, demantovao da je bilo razgovora o razmeni. Najcesce, on govori, suprotno od onoga sto radi. Dakle, bilo je razgovora. Ako, on to uradi, a Brnabic potpise (zato je valjda i dovedena) bice to okidac, za SVESRPSKU POBUNU i kraj vladaoceve vladavine. U srba se najteze prasta izdaja. Niko normalan, ne daje svoje za svoje. A da vidim da li ce smeti, ‘junak’ nasih dana, da odcepi deo zemlje. Cikam ga.

      1. nece se srbi ni za to buniti, srbi su skroz apatican i umrtljivan narod i drustvo, da mu ostane i beogradski pasaluk, pa da mu se i to jos uzme, nebi se bunilo!

  3. Boris Tadic je napravio teren da Dacic uz amin Vucica potpise Briselski sporazum. Tapsanje zapadnih birokrata narocito od strane Angele Merkel na koje su padali srpski politicari koji su se osetili preveliki pa kao da nisu primetili da su oni kao visokopozicionari SNS – ovci i SPS- ovci od Srbije i njenih gradjana napravili legitimnu metu.U sporazumima su omogucili rasparcavanje Srbije na manje teritorije.
    Kosovo se nece deliti to je nesporno. Ova vlast mozda izdrzi do kraja godine zbog novih velikih afera koje ce biti obelodanjene.
    Srbija treba slediti primer Islanda u kome su pohapseni direktori banaka, politicari i njihov sejk iz Katara koga su vodili kao mecku od gradilista do gradilista kao da je on “ strani investitor “ koji finansira projekte a na sudu su vestaci ekonomsko finansijske struke dokazali da su u pitanju bile pare koje su politicari i bankari pokrali od gradjana Islanda ! Pohapseni su tamo tuzioci, sudije i drzavni sluzbenici koji su zbog mita i korupcije omogucili optuzenim
    ( koji su jos u zatvoru ) da kradu. Politicari u Srbiji, veliki broj pomocnika javnog tuzioca i nekoloko sudija raznih sudova su svoje javne funkcije bacili pod noge zbog karijerizma i mita.
    Svetla tacka u ovoj drzavi je institucija Zastitnika gradjana, sluzbe biveg i sadasnjeg zastitnika kojima gradjani veruju iz razloga sto su to poverenje uglavnom najcesce opravdali.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.