Aleksić: Skandal – sudija mi odbila poziv na poslanički imunitet i udaljila advokate 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je za portal N1 da mu je na suđenju sa advokatom Igorom Isailovićem u Beogradu sudija Trećeg osnovnog suda Jelena Milosavljević Petković ukinula mogućnost pozivanja na poslanički imunitet, kao i da nije dozvolila prisustvo njegovim braniocima.

Poručio je da je to pravi skandal, i ukazuje da dok za predstavnike vlasti važe jedna pravila, za poslanike i predsednika Narodne stranke važe sasvim druga. „Ovaj primer svedoči koliko nam je razvaljeno pravosuđe, kako pravosuđe služi da se obračuna sa neistomišljenicima“, naglasio je sagovornik portala N1.

„Ja sam danas imao zakazano ročište po privatnoj krivičnoj tužbi koju je advokat Igor Isailović podneo protiv mene. Podsetiću, Isailović je advokat ministra Siniše Malog, koga su mediji dovodili u razne veze sa privatnom firmom ministra Malog, koja radi za Milenijum tim kao i sa računima na Devičanskim ostrvima. Ja sam to kao narodni poslanik izneo u javnost, on me je zbog toga tužio i danas smo otišli na prvo ročište“, objašnjava Aleksić.

Dodaje da je na ročištu sudija Jelena Milosavljević Petković najpre pozvala dva njegova advokata, koji su došli sa njim i rekla im da oni nisu pozvani, kao i da moraju da napuste ročište.

„To je nezapamćeno, katastrofa, skandal… Tačno je da sam na to prvo ročište medijacije pozvan ja sa tužiocem, da se proba da se dođe do dogovora, ali advokat ima pravo da bude tu, da sedi sa mnom, a ne da ga ona izbaci iz sudnice. Ona je izbacila advokata iz sudnice, a onda, kada je krenuo proces, Isailović je tražio da mu se javno izvinim. Ja sam to odbio, zato što je tačno to što sam govorio“, navodi Aleksić.

Aleksić: Skandal – sudija mi odbila poziv na poslanički imunitet i udaljila advokate 2
foto N1

Dodaje da potvrdu tih dokaza treba da traže nadležne institucije, kao i da je on narodni poslanik kome su građani Srbije dali mandat, upravo da ih zastupa i govori u njihovo ime.

„Pozvao sam se na poslanički imunitet. Sudija me je pitala na koji tačno član se pozivam, a jasam pokazao poslaničku legitimaciju, i na član 103 Ustava, da bi ona rekla da odbija moj poziv na imunitet, da me moj imunitet po ovoj tužbi ne štiti, kao i da zakazuje sledeće ročište za 25. maj. I to je jedan skandal, jer je u jednom od procesa koji vodi protiv predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sudija u parničnom postupku sama uspostavila imunitet – iako za parnični postupak imunitet ne važi. A predsednik Vučić uživa isti imunitet koji uživaju poslanici“, precizira Aleksić.

Ističe da za predstavnike vlasti ne važe pravila u sudovima, kao i da njemu može da ukine imunitet samo odbor za imunitetska pitanja Skupštine Srbije.

„Ovaj primer svedoči koliko nam je razvaljeno pravosuđe i kako pravosuđe služi da se obračuna sa neistomišljenicima“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari