Skinuta oznaka tajnosti: Vrh RS nije imao plan da osvoji Srebrenicu, napad isprovocirala bh. strana

Ostavite komentar


    1. Ništa, jer će nastaviti da ponavlja svoju budalastu mantru prema kojoj su samo Beograd,Srbija i slično, odgovorni za sve nevolje na ovim prostorima. Kada bi tako funkcionisao svet, ovo bi se zvalo Klingon ili Klinton, a mi bismo se teleportovali, a ne kao Zoran Babić i S.Čongradin teleprontovali )))

    2. Tacno. Sad svi znamo da je rat u Bosni poceo u Julu 1995-te i da ga je poceo Alija Izetbegovic iz ciste obesti.

    3. Neverovatno je da nema komentara na ovu „laznu“ vest?! Ili je, mozda, i to nacin da se ova vest „udavi“ i sakrije. Mnogi ce zameriti „Danas“-u, cak i to sto je ova vest obelodanjena i to bas u trenutku kada Bramerc, pokusava da donese zakon po kome necemo smeti da demantujemo lepo lonstruisane lazi.

  1. Ovaj dokument govori o okolnostima zločina, ne poriče da je vojska RS počinila zločine nad civilima u Srebrenici. Takodje ne dokazuje da BG nije imao veze sa zločinom, nego da nije bilo prvobitne namere da se on počini.

    1. Sta je Vlado, frka, zatvara ti se radno mesto, prelazis u tehnoloski visak?

    2. Rekoh ja da ce sada, neki u Srbiji, nastaviti sami sebe da lazu, da se pozivaju na pojedinacna prijateljstva i ljubavi i, da na osnovu toga kreiraju drzavne politike i tumace istorijske dogadjaje. Normalno je da ce svaki normalan covek, bez obzira na veru ili boju koze, pomoci drugom coveku u nevolji, opet, bez obzira na njegovu veru, naciju ili boju koze. Zasto samo mi Srbi to uzimamo kao nesto krucijalno, kao nesto sto se samo nama desilo, pa smo u stanju da na osnovu, tog, svog licnog iskustva, sve ostale, mnogo surovije i stravicnije, dogadjaje zaboravimo i gurnemo u stranu? Evo, neki ne veruju ni britanskim tajnim izvorima i smatraju da je tacno jedino ono sto o tom dogadjaju iznose muslimani, Hrvati i Haski tribunal na celu sa gospodinom Bramercom, koji, cak i zakonima, pokusava da nas natera da „ispravno“ tumacimo Srebrenicu, koja jeste, u to nema sumnje, precizno projektovana vojna akcija ali ne od strane Srba vec SAD, V.Britanije, EU, NATO-a u saradnji sa muslimanskim rukovodstvom iz Sarajeva.

    3. Onda ste procitali samo naslov Vlado. Izricito pise da je odluka bila lokalnog komandira, da nije bilo plana i da je manji broj vojnika napao.
      Sto takodje dokazuje da nije bilo genocida. Jer, jelte, po samoj definiciji pise da se svaki masakr naziva genocidom samo i samo ako je namera bila istrebljenje odredjene populacije sa namerom da se satre cela rasa ili pripadnost nekoj etnickoj grupi.

  2. Ovo drugi put sto moram da vam se obratim, zasto ne objavljujete moje komentere, sta vam smeta. Sledeci put sve cu to snimiti i objaviti na YT, pa da svi vide koliko je ta vasa sloboda izrazavanja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.