Sledeći protest "Srbija protiv nasilja" najavljen za petak 2. jun 1Foto: V. Živanović/Danas

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ večeras su ispunili i Tašmajdanski park, gde je sa govornice najavljeno da će taj isti skup biti održan i narednog petka, 2. juna sa početkom u 19 časova.

Prethodno su sa govornice pročitani zahtevi organizatora protesta i građana, koji su na ulicama Beograda po kiši od 17.30 sati.

Tokom četvrtog po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ okupljeni su napravili svojevrstan prsten od platoa ispred zgrade Skupštine Srbije do Pravnog fakulteta, pored centra Tašmajdan i do zgrade RTS-a u Takovskoj ulici.

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, „širi mržnja, nasilje i strah“, i ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Na protest pod sloganom „Srbija protiv nasilja“ pozvale su 5. maja poslaničke grupe Demokratske stranke, Narodne stranke, Zeleno-levog kluba, Moramo – Zajedno i Ujedinjeni, ali je naglašeno da protest nije stranački.

Sve vesti u vezi sa protestom Srbija protiv nasilja pratite u Danasovom blogu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari