SNS formirala lokalnu vlast u Lučanima zajedno sa SPS-om 1Lučani/Foto Nenad Kovačević/Danas

Srpska napredna stranka (SNS) formirala je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine novu lokalnu vlast u Lučanima, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Za predsednike Opštine i Skupštine opštine Lučani ponovo su izabrani  Milivoje Dolović (SNS) i Vesna Stambolić (SNS), koji su i u prethodnom mandatu obavljali te funkcije.

Pored zamenika predsednika opštine i Skupštine juče su izabrani i članovi Opštinskog veća koga čine predstavnici SNS-a i SPS-a.

U Skupštini Lučana, koja ima ukupno 35 odborničkih mandata, većinu ima SNS sa 20 odbornika, Grupa građana „Jedan tim“ ima devet, SPS ima četiri i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) dva odbornika.

Odbornička gupa „Jedan tim“ jedina je glasala protiv izabranih funkcionera lokalane vlasti, dok su odbornici POKS-a glasali za izbor predsednika Opštine Milivoja  Dolovića.

Vanredni lokalni izbori u Lučanima održani su zajedno sa predsedničkim i parlamentarnim izborima 3. aprila, posle ostavke tadašnjeg predsednika Opštine Milivoja Dolovića, koji je kao motiv naveo uštedu i smanjenje izbornih troškova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.