Specijalni izaslanik britanskog premijera danas u Beogradu 1Foto FoNet Milica Vučković

Specijalni izaslanik britanskog premijera za Balkan i bivši šef Vojnog komiteta NATO Stjuart Pič danas se u Beogradu susreo sa zvaničnicima Srbije.

Specijalni izaslanik Pič prvo se ujutru susreo sa Anom Brnabić, predsednicom Narodne skupštine, a potom sa Milošem Vučevićem, ministrom odbrane i mandatorom za sastav nove vlade.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, tokom današnjeg susreta razgovarano je o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

„Sagovornici su potvrdili posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

Brnabić je Piča obavestila o sastanku koji je održala sa opozicijom kako bi se razgovaralo o primeni preporuka ODIHR u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je, uprkos tome što dogovor nije postignut, iskazala svoju nameru da nastavi da tokom predsedavanja parlamentu uspostavi dijalog sa opozicijom.

Kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom, ona je naglasila posvećenost Srbije mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i izrazila spremnost za konstruktivan dijalog.

Pič je ponovio da podržava dijalog Beograda i Prištine i istakao važnost nastavka napora za normalizaciju odnosa i postizanje trajnog mira jer je to važno za ceo region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari