SPS: Stožer i divovi

Ostavite komentar


  1. Kojeg je to stozer sistema SPS? Da li ovog iz kojeg u drzave demokratskog zapada, bez povratka, svake godine ode nekoliko desetina hiljada mladih i obrazovanih ljudi. Ne znamo da li je ta partija stozer, ali je svakako tvorac sistema u kojem pojerdinci vec tri decenije svoje bogatstvo i moc sticu na nesreci i siromasenju ogromne vecine ljudi. Gurnuli su nas u ratove sa susedima i svetom i u izolaciju, opljackali najvecom inflacijom na svetu i piramidalnim bankama, skrivili egzoduse iz krajina i gubitak Kosova… Svaku nesrecu skupo nam prodali kao svoju pobedu i jos se hvale kontinuitetom svoje politike. Tu politiku osetili smo svi na svojoj kozi, od Stambolica, Curuvije, preko civila zatrpanih u masovnim grobnicama. I danas smo taoci problema nastalih dok je Daciceva partija vedrila i oblacila nad ovim prostorima. Vecina tajkuna je iz tog ratnog perioda, kosovski problem takodje, kao i haski tribunal. Eto i kadrovi iz tog vremena nicu kao pecurke posle kise na vazne medijske, drustvene i politicke funkcije. Neka nam je Bog u pomoci…

  2. Tačno, SPS jeste stožer sveukupnog događanja, do juče u Jugoslaviji i Srbiji, sada u Srbiji (naravno, ne celoj). U bratskom zagrljaju sa HDZ-eom (nežna ljubav međusobnog nenapadanja i podržavanja između miloševića i Tuđmana – od Karađorđeva pa nadalje) su pokrenuli bratoubilački rat kakav ovde u istoriji nije viđen. To jeste stožerno. Pokrenuli su pljačku društvene svojine kakva ovde nije viđena. I to je stožerno. Potpalili i još potpaljuju naci-šovinizam kakav ovde nije viđen. I to je… Ugazili su i ogadili svaku ideju levice zajedno sa zlom ženom Mirjanom M. i njenim fasistoidnim JUL-om koji je porodio Juline i našeg gebelsoidne Mitroviće… (balkanoidne "čegevariste" gladne tuđeg znoja, krvi i para). I to…
    Kako samo neuki nacišovinisti sami sebe definišu, to je divno. SPS samom sebi tepa kao stožeru. Pojam stožer izborno znači: stožer je ustrojstvena radna ustanova Ustaškog pokreta. E, tu ste stožernici srpski.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.