Srbija nije obavezna da pozove misiju za lokalne izbore

Tomas Rimer, portparol Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Srbiji i nije potreban taj dodatni, ogroman trošak. Ko želi stranu arbitražu neka je iz svog džepa plati. Opozicija treba da zna da je sumnjičavost i nepoverenje odraz svoje sopstvene slike.

  2. Ako budu raspisani i parlamentarni izbori sto veca kontrola bude manja ce sansa biti da gradjani posumnjaju u rezultat i tad ce se sa sigurnoscu znati da kao i do sada da se postuje samo volja naroda!

  3. Nasa opozicija bi zelela da posmatraci OEBS-a budu stalno tu, bez obzira da li ima izbora ili ne. Mozda gospodinu Tomasu treba to objasniti, kako bi mogao da im odgovori i na tu njihovu zelju.

  4. Pored ogromnog troska, koji iz toga proizilazi, time pokazujemo sumnjicavost, koju strana tela ne bi ni trebalo da vide.

  5. Ljudi opšte je poznato da svaki učesnik na izborima ima svog kontrolora na svim biračkim mestima i da se po zatvaranju i prebrojavanju glasova potpisuje zapisnik ukoliko je sve u redu. Na osnovu toga svaka stranka pravi sebi pregled i ima tačne rezultate u 98%

  6. Predlazem da posaljete opoziciji po jedan primerak ovog intervjua, pa ako im i posle toga nesto ne bude jasno onda njima stvarno nema pomoci.

  7. Koliko sam procitao izjavu Cedomira Jovanovica, svi ovi stavovi su jasno predoceni opoziciji, pa zasto onda i dalje imaju potrebu da zamajavaju gradjane Srbije sa pricom o odbijanju vlasti da pozove posmatracku misiju OEBS za izbore?

  8. Kako li ce reagovati ako OEBS bude prisutan,a oni dozive potpuni fijasko na izborima? Ko ce tada biti kriv?

Ostavite komentar


Politika

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra… 10

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra…

Oko 1.6 miliona evra, oko 74 miliona i 700 hiljada dinara, oko 19 hiljada i 500 franaka, oko 13 hiljada američkih dolara uz 40 australijskih dolara i dokumentaciju – zaplenjeno je u sinhronoj akciji Kosovske policije i kosovske poreske službe danas na severu Kosova. Istovremeno zatvoreno je 5 filijala Poštanske štedionice i Uprava za trezor Ministarstva Republike Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.