Srbija ubedljivo zaostaje među kandidatima za EU u usklađivanju spoljne politike

Ostavite komentar


  1. Nešto čudno? Pa to je sasvim logično, kontinuitet Miloševićevih kadrova iz devedesetih…….. može i gore biti!….a biće i to uopšte nije sporno!!!

  2. Srbi su narod Turskog mentaliteta i kulture, hteli to priznati ili ne, njihov stav prema svemu Evropskom je potpuno identican sa stavom Erdogana i Turaka. Razlika izmedju recimo jednog Danca i Srbina je kao dan i noc. Slicnost izmedju Srba i Turaka je kao kod jednojajcanih blizanaca. Ja sam dovoljno dugo ziveo medju Srbima i zivim dovoljno dugo u Zapadnoj Evropi i vrlo dobro znam o cemu pricam.

  3. Srbija ima pravo na drugacije misljenje. Ukoliko smo jos uvek nezavisna drzava, kao Madjarska, imamo pravo na nezavisno sprovodjenje spoljnje politike.

  4. Da priznamo Kosovo i da uvedemo sankcije Rusiji bili bi najbolji i bez pr%emc+a u čitavom svetu i to dok ne bi zapadnjaci tražili nešto drugo.

  5. @ Vuk, 10. avgusta 2023. u 11.12
    Naravno da ima Srbija to pravo. Ali Srbija istovreneno traži da uđe u EU i dok je to tako, moraće da ispuni uslove kao i sve druge zemlje koje su se kandidovale.
    Srbiji niko ne brani da povuče svoj zahtev za prijem u tu uniju, niko!
    Ali ne može se sedeti na dve stolice.

  6. A EU zaostaje u uskladjivanju svoje politike sa poveljom UN o nepovredivosti granica suverenih drzava.

  7. Kad ce vise taj referendum, da vidimo da li vecinski narod Srbije i dalje zeli u raspalu EU i da li je spreman da se odrekne Kosmeta zbog toga?

  8. Već više od 2 godine (4 šestomesečne faze), Srbija nije otvorila ni jedno od neotvorenih poglavlja. Gotovo je s tim dok je ovaj na vlasti.

Ostavite komentar


Politika

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora 8

Opozicija odbila Kurtijev poziv: DPK hoće na razgovor, ali o datumu izbora

Premijer Aljbin Kurti pozvao je predstavnike opozicionih partija na sastanak kako bi razgovarali o dnevnom redu za usvajanje niza zakona. Predsednik PDK Memlji Krasnići pozitivno je odgovorio na poziv, prema kojem bi glavna tema sastanka trebalo da bude određivanje datuma vanrednih izbora. LDK i AAK su odbili da učestvuju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.