Srpska lista: Još nismo doneli odluku o koalicijama 1Foto: Srpska lista

Srpska lista, kako bi sprečila zlonamerno stvaranje konfuzije u javnosti, još jednom naglašava da srpski politički predstavnici nisu doneli odluku o stupanju u bilo kakve koalicije na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je danas da podržavaju formiranje institucija na Kosovu i Metohiji u skladu sa voljom građana izraženom na izborima, očekujući da politički
akteri što pre stupe u dijalog o formiranju nove parlamentarne većine, u kojima je njihova stranka spremna da učestvuje kako bi predstavila očekivanja i zahteve srpskog naroda.

„Srpska lista neće ni na koji način koristiti trenutni odnos snaga u albanskom političkom korpusu kako bi doprinela destabilizaciji prilika, već će učiniti sve u svojoj moći da trenutna politička kriza bude prevaziđena. Naši sunarodnici su nas birali kako bismo se na odgovoran način i bez ikakvih trulih kompromisa borili za interese Srba i drugih građana Srbije na Kosovu i Metohiji i to ćemo i činiti“, naglasio je Rakić.

On je dodao da će njihov prema pojedinim albanskim strankama u predstojećem periodu zavisiti isključivo od toga da li će pokazati razumevanja za probleme i htenja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njihovi zahtevi su „jasni i iza njih su ubedljivom većinom stali naši sunarodnici na poslednjim izborima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari