Srpska lista: Neodmerene izjave Gabrijela 1

Srspka lista izrazila je danas nezadovoljstvo zbog, kako je ocenila, neodmerenih izjava šefa nemačke diplomatije Zigmara Gabrijela.

Srpska lista je naglasila da je tako pogrešna procena situacije mogla da proisteke samo iz činjenice da su domaćini pogrešno informisali gosta, ne predstavljajući mu političko – bezbednosno situaciju u pravom svetlu.

Srpska lista ističe da je na čelu lokalne samouprave u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, da je na tu poziciju došla zahvaljujući ubedljivoj podršci srpskog naroda i da ne može dozvoliti bilo kome da paušalno stigmatizuje institucije javne vlasti u sredinama sa srpskom većinom, piše u saopštenju.

Gabriel je, kako se navodi, povredio osećanje Srba kvalifikujući, na srpski državni praznik, institucije našeg naroda kao kriminalne i nepostojeće, iako je sasvim sigurno morao biti upoznat da Srbi, da nema tih institucija, danas verovatno više ne bi ni živeli na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista pozvia ministra Gabrijela da ako zaista ima saznanja o vladavini organizovanog kriminala na severu Kosova i o ljudima koji, kako tvrdi, ubijaju ili su spremni da ubiju, ta saznanja bez odlaganja podeli sa nadležnim pravosudnim organima.

Nadamo se da je ministru Gabrielu poznata činjenica da je sever pokrajine, koji je danas opisao kao zonu vladavine organizovanog kriminala, deo Kosova i Metohije na kojem je, prema zvaničnim statistikama MUP u Prištini, najmanje počinjenih, a najviše rasvetljenih krivičnih dela, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari