Srpska lista: Sramno što je pripadniku KBS Osnovni sud u Uroševcu zamenio sudski pritvor merom kućnog pritvora 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista ocenila je danas da je sramno što je pripadniku KBS, osumnjičenom u slučaju ranjavanja dečaka S. S. (11) i M. S. (21) u Gotovuši na Badnji dan, Osnovni sud u Uroševcu zamenio sudski pritvor merom kućnog pritvora.

„Baš kao što smo od prvog dana upozoravali, kada je pripadnik KBS bez ikakvog razloga pucao u srpsku decu Stefana i Miloša, koji su na Badnji dan nosili badnjak, kosovske institucije sprovode postupak relativizacije ovog gnusnog čina kako bi se umanjila odgovornost optuženog. Zato ne čudi, ali jeste sramno da se takvom licu omogući kućni pritvor“, navodi u saopštenju SL.

Srpska lista dodaje da je tužilac bez imalo stida, a veruju i ikakve odgovornosti, „prekvalifikovao krivično delo sa pokušaja ubistva, u izazivanje opšte opasnosti, umanjujući mu značaj do nivoa da je danas na Kosovu i Metohiji pucanje u srpsku nejač izjednačeno pred kosovskim sudom sa pucanjem u vazduh“.

U saopštenju se navodi da je „očigledno da režim Aljbina Kurtija koristi institucije ne da budu servis građana, bez obzira na njihovu nacionalnost, već da sprovode teror sa ciljem proterivanja srpskog naroda“.

Srpska lista ocenjuje da odgovornost za ovakvo postupanje kosovskih institucija leži i na ćutanju međunarodnih predstavnika koji nisu prihvatili njihov apel da pažljivo prate taj sudski postupak i doprinesu kažnjavanju odgovornih za napad na srpsku decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari