Kućni pritvor pripadniku KBS osumnjičenom u slučaju ranjavanja dva dečaka u Gotovuši na Badnji dan 1Arhiva Foto: Privatna arhiva/Danas

Osnovni sud u Uroševcu zamenio je danas meru sudskog pritvora merom kućnog pritvora pripadniku KBS osumnjičenom u slučaju ranjavanja dečaka S. S. (11) i M. S. (21) u Gotovuši na Badnji dan, a koji se optužnicom tereti za „izazivanje opšte opasnosti“ i „upotrebu opasnog oružja“, potvrdio je advokat ranjenog dečaka Miloš Delević za portal KoSSev.

On je rekao i da će insistirati na prekvalifikaciji krivičnog dela u „pokušaj teškog ubistva“.

Odbrana pripadnika KBS, smatra da ovog krivičnog dela nije bilo, te da je A. K. „delovao u samoodbrani“.

Dečak S. S. (11) i mladić M.S. (21) srpske nacionalnosti ranjeni su na Badnji dan u selu Gotovuša kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu.

Neposredno nakon incidenta uhapšen je osumnjičeni za napad.

Reč je o tridesettrogodišnjem A. K. sa Kosova, pripadniku KBS, kome je potom određen pritvor.

Prvo ročište u vezi sa ovim slučajem održano je 9. marta, međutim, kako je tada za KoSSev rekao advokat Miloš Delević, optužnica, kao i spisi predmeta bili su ispisani na albanskom jeziku, pa je on zahtevao da se ročište odloži dok se dokumenta ne prevedu na srpski jezik.

Novo ročište održano je danas.

Pripadnik KBS A. K. danas nije priznao krivicu za dela koja mu se stavljaju na teret, rekao je za KoSSev Delević.

Njegov branilac podneo je zahtev za preinačenje mere sudskog pritvora u meru kućnog pritvora, koji je danas sud i usvojio – u kućnom pritvoru provešće dva meseca.

On se, pored izazivanja opšte opasnosti i upotrebe opasnog oružja, u zahtevu za određivanje sudskog pritvora, sumnjičio i za „pokušaj teškog ubistva“.

U trenutnoj optužnici ovog krivičnog dela nema.

„Ovo je faza ispitivanja optužnice, njegov branilac će da podnese prigovor na optužnicu i onda kreće glavni pretres i izvođenje dokaza“, rekao je Delević i dodao da će i on priložiti dokaze, ali u cilju dokazivanja krivičnog dela „pokušaj teškog ubistva“.

Da je A. K. određena mera pritvora, potvrdio je i njegov advokat Kutjim Kerveši u objavi na Fejsbuku poručivši: „A. K. večeras spava pored porodice!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari