SSP, DS i PSG traže formiranje ministarstva za izbore

Zahtevi dela opozicije u pregovorima o izbornim uslovima

Ostavite komentar


  1. I društvo ljubitelja cveća i akvarijumskih ribica bi htelo.Pošto niste parlamentarni tj niko vam ne veruje piši propalo.Vama i onako noje cilj narod već kasa i vlast.Kad ste posetili nekog kog izbacuju iz stana,sa posla ?

    1. Šta je to čudno? Pa, sledeći zahtev im je ministarstvo za malverzacije i provizije, a već imaju kandi-data za ministra, Don Djidolarosa.

  2. Opoziciji je vecito potreban posrednik u resavanju svih gorucih pitanja,koja ih muce.
    A kada cete vec jednom stati na svoje noge i use i u svoje kljuse.
    I ako izgubite na sledecim izborima,molimo vas ako moze bez sledecih opravdanja:Pokradeni smo, nisu bili fer,Evropa je na strani Vucica…
    Ispucali ste sva opravdanja,moracete smisliti nova.
    I ne zaboravite da je BG samo glavni grad dok je drzava od Horgosa do Dragasa.

  3. Sve razumem, ali zahtev za razdvajanje parlamentarnih i predsedničkih izbora ne mogu. To nije traženje boljih uslova, već traženje najlakšeg načina da se pobedi, iako se u toj situaciji ništa ne radi protivzakonito.

    1. U svim normalnim evropskim zemljama, (što Srbija svakako nije), parlamentarni i lokalni izbori su vremenski razdvojeni, na po dve godine. To itekako jeste bitan uslov za izbore, jer se ovako koriste Vučićevo ime i parlamentarni izbori, da bi se poboljšao rezultat i rejting SNSa, na lokalu, koji je mnogo lošiji od rejtinga na republičkom nivou, naročito u Beogradu i gde lokalnu vlast vrše razni lokalni SNS šalabajzeri, kojima realno, niko ne bi poverio ni dve ovce na čuvanje! E, ako ti to ne razumeš, onda si ili u dilu sa vlašču (što je odavno očigledno) ili si zalutao na ovaj portal!

      1. Najgore je sto smo uopste dospeli u situaciju da covek poput Vucica bilo kome pozajmljuje svoje ‘casno ime’. Dalje ne moze.

  4. Ovo već postaje tragikomično da ova „koalicija“ koja nije smela da izađe na izbore 2020 jer nebi zajedno dobili 3 procenta glasova postavlja uslove za izbore.. Još im samo fali da dodaju muzičku želju i koliko da dobiju mesta u parlamentu bez iakvih glasanja nego samo zato što traže

  5. Čoveče, dokle ide ovo zapomaganje opozicije i traženje od „dželata“ da bude nežan kad im bud „odsecao glavu“. Režimska hobotnica „sve trči“ da formira ministarstvo za izbore. Pa da su hteli išta da urade po tom pitanju, uradili bi (osim marketinško-kozmetičkih izmena i „patki“). Pa ne bi imali dva ministra bez portfelja da im je stalo do demokratije, izbora, vladavine prava, etc. Preče im je udomljavanje zaslužnih kadrova. A opoziciji je bolje da prestane sa ulogom Kalimera. Manje patetično će zvučati.

  6. Koja ordinarna glupost, ministarstvo za izbore??? Da li su oni normalni? A, da, koja Demokratska stranka, ima ih vise? Vi, koji ste vanparlamentrane stranke i koje bi mozda, kazem, mozda zajedno presli jedva cenzus, postavljete uslov? Jos jedna, ordinarna, glupost.

  7. Izgleda da Stranka slobode i pravde – SSP, Demokratska stranka – DS i Pokret slobodnih građana – PSG nisu dobro pročitali član 10. Zakona o vladi u kome između ostalog piše; »da sastav i broj članova Vlade određuje Narodna skupština pri svakom izboru Vlade, na predlog kandidata za predsednika Vlade.«. Dakle, da bi se realizovalo formiranje posebnog ministarstva za izbore, kako predlažu SSP, DS i PSG morala bi trenutna Vlada da podnese ostavku, da bi tek onda Narodna skupština na predlog kandidata za predsednika nove Vlade mogla da donese odluku o formiranju ministarstva za izbore. Zato predlažem SSP, DS i PSG da malo smanje »apetit« i da ne traže »preko hleba pogaču« već da zahtevaju uslove koji će dobiti podršku kako EK tako i EP. Tu pre svega mislim; »da ime predsednika Srbije ne može da bude u nazivu izborne liste SNS«, kao i »da predsednik Srbije mora da poštuje 115. član Ustava Srbije, što znači da ne sme da koristi funkciju predsednika za pridobijanje glasova za stranačku listu«, kako je to već primetila EK u zadnjem izveštaju o Srbiji.

  8. Puna podrška ovom zahtevu opozicije, jer ministarstvo za izbore treba da spreči izborni lopovluk, na kome režim dobija izbore. Otuda panična reakcija botova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.