SSP ZR: Samo bojkot diktatorskom režimu 1Foto: SSP ZR

Sistematično, u vreme kada još bajkot nije bio široko prihvaćen među opozicijom, aktivsti zrenjaninske Stranke slobode i pravde obilazili su teren i građanima predstavljali svoj stav o političkoj situaciji i izborima.

Zašto su rekli ne sadašnjem režimu, zašto im je važan Sporazum sa narodom, zašto je važna sloboda informisanja i izražavanja, a zašto sloboda političkog okupljanja i delovanja.

Mr Dejana Pataki iz ove stranke kaže da je bojkot bila jedina opcija.

Zašto je bojkot bio jedina opcija ?

–  Zbog negativnog iskustva sa  „diktatorskom“ vladavinom SNS od 2012. i izborima koji su bili od tada, ne je bila jedina opcija.

 Kako bojkotujete ovu vlast i izbore, kojim akcijama i koliko glasno?

 Glasno onoliko koliko je dopušteno u medijima. Mediji su najrasprostranjeniji vid informisanja  i najviše  dopiru do građana.  Da napomenemo da je istraživanje Marinike Tepic doprlo do naroda onoliko koliko su građani u mogućnosti čitaju i gledaju nerežimske i internet medije. A opet, nerežimske novine imaju mali tiraž, a televizije malu pokrivenost.

Šta nedostaje političkoj sceni Srbije da bi izlazak opozicije na izbore bio moguć?

Najminimalnije fali ono što je navedeno u Sporazumu sa narodom.

Šta vlast jeste a šta nije uradila tokom vanrednog stanja i da li ste ukazali na to?

Vlast je prvo bila nehajna i nespremna, pa je uvela paniku i onda zavladala šireci netačne informacije i spekulacije oko nabavke respiratora, testova i ostalih medicinskih pomagala. Ni jedan od predloga opozicije nije usvojila.

Koliko vam građani veruju?

Prema elektronskim medijima, možemo da pretpostavimo da ima poverenja. No s obzirom na to da elektronske medije prati  procentualno mali broj ljudi ipak ne možemo na osnovu njihovog uzorka da utvrdimo stepen poverenja. Budući da nismo vršili istraživanja koje bi obuhvatalo i oblast poverenja grašana, ne možemo da tvrdimo da li i koliko ga ima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari