Šta su prioriteti socijalista prema Ivici Dačiću? 1ONI MOGU: Nedavna konvencija SPS u Kulturnom centru - Foto: SPS Kikinda

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je u Valjevu da se prioriteti i program socijalista mogu definisati kao socijalizam i patriotizam.

On je na preizdbornom skupu objasnio da pri tom ne misli na vrednosti jednopartijskog sistema i komunizma, već, kako je dodao, o ideji socijalne pravde, saopštio je SPS.

„Da ljudi mogu da žive od svoga rada, da postoji sistem jednakih šansi za sve, da postoji održiva socijalna politika i da sve to mora da bude praćeno ekonomskim razvojem“, kazao je Dačić.

Naveo je da nije utopista pa da sada govori da treba sve da bude besplatno, školstvo, zdravstvo, a da, kako je kazao, pri tome nemamo ekonomsku osnovu za tako nešto.

„To su dve povezane celine“, rekao je Dačić, čiji SPS na izbore izlazi u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije.

Naveo je da su drugi segment politike državni i nacionalni interesi, a to znači, kako je rekao, da će SPS, „kao i do sada, voditi jednu čvrstu i mudru politiku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari