Šta za građane Srbije donosi novi Zakon o useljavanju stručne radne snage u Nemačku

Ostavite komentar


  1. Mladi bezeite sto pre iz ovog kazamata zvanom sns na celu sa velikim vodjom.

  2. Racunajte i na to da ce vam trebati minimum pet godina da mozete da kazete : “ E sad smo se konacno uklopili ! “ 🙂 Ne , stvarno je tako . Ne zelim nikoga da obeshrabrujem samo zelim biti realan . Mnogi moji i ja smo prosli kroz to … Bice tu i stresova , muka oko jezika a jezik se najbolje uci ako si medju strancima . Kurs je samo jedna zabluda … Willkommen in Deutschland !!! 😉

  3. Hvala Nemackoj sto spasava Srbiju kako od nezaposlenosti tako i od opste katastrofe.

  4. Ostaće samo političari i bezmudici koji veruju da će im neko drugi dati bolji zivot

    1. Tacno tako upoznao sam tri doktora i par bolnicarki iz Srbije,divna deca zele da rade da sto vise nauce.Svi su mi rekli da nisu samo plate odlucujuce,nego uslovi rada ,specilizacija u struki.Sto me je najvise zadjudilo niko nemisli da se vraca!

  5. Dokle će novinari i političari pričati besmislice o stručnoj radnoj snazi odlivu mozgova.To se možda odnosi na IT stručnjake i vrhunske doktore koji su samostalno svojom voljom i željom sebe usavršili.Kod nas poslednjih 40 godina zanatske škole su završili oni koje su tu naterali da bi imali papir.Jer je za zapošljavanje posle obavezne veze trebao i papir.90% svršenih zanatlija nema veze sa poslom za koji su školovani.Samo oni koji su to stvarno voleli svoj zanat postali su dobri majstori.Tih je na žalost malo.Neznam kako će ti položiti nemački kad su jedva čekali da popegnu iz škole.Šta su jadni mogli naučiti kad posla nije bilo a kod privatnika koji su radili samo su imali zadatak da što pre smandrljaju-isfušere i uzmu pare.To kod Nemca neće lako proći.Proćiće decenije dok se kod nas stvori kvalitetna zanatska radna snaga.A ni medicinske sestre nisu ništa bolje možda 20% bolje od zanatlija jer im je zanimanje bilo popularnije te su bolji đaci išli u te škole..
    To što sam naveo je posledica 60 godina lošeg obrazovnog sistema.Nije trebala majstoru sociologija i narodna odbrana… već znanje.To je naša stvarno tužna priča.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.