Stavovi građana prema EU: Najveći prijatelj Grčka, a neprijatelj Hrvatska

Za članstvo Srbije u EU najviše građani stariji od 60 godina

Ostavite komentar


  1. „narod“ misli ono što „vođa“ govori. posle se neki ljute kad se kaže nema slobode medija i da živimo u diktaturi.

  2. jel i ovo organizuje neka NVO koja nam cuci na grbavi i mesecno dobija od Pinokija apanazu?

  3. Mene jako zanima što je to učinila Hrvatska da je se u nazad 5-6 godina konstantno „razapinje“ od strane srpskih medija? Ovo napadanje Hrvatske prelazi svake normalne i objektivne okvire i oprelazi u iracionalno, da ne kažem patetično i suludo. Pored konstantnog bezobzirnog i nečasnog eksploatiranja Jasenovca, ustaša, Oluje, Bljeska, najmanjeg incidenta od ćirilićnih tabli do izbušenih guma, do tuča navijača itd….mediji izvlače i preoblikuju čak i najpozitivnije stvari iz Hrvatske u negativu. Najbolji je primjer svjetskog nogometnog prvenstva kada su mediji pored ogromnog uspjeha hrvatskih nogometaša ne samo da su ignorirali taj uspjeh nego su ga nasilno dovodili u negativan kontekst tada i tamo kada povoda u opće nije bilo. Npr. izjava Vučića da on navija ze protivnike Hrvatske itd.??? I onda on želi da se nametne kao neki „mirotvorac“ onda kakvu on to poruku salje u javnost svojim građaima i propagandnoj mašineriji? Nema sumnje da je u Vušičevom „obračunu“ sa EU on sav svoj bijes i neprijateljstvo iskalio baš na Hrvatskoj koja je danima, tjednima i mjesecima izložena verbalnoj i medijskoj agresiji, u stvari postala je kolateralna žrtva Vučićevog obračuna s EU s jedne strane i perfidnog odvraćanja djela građana od EU, jer zašto bi Srbija išla prema EU kada je tako „loše“ u Hrvatskoj? S druge strane, blaćenje Hrvatske i medijsko ponižtavanje svih njezinih uspjeha (činjenica da je punopravna članica EU, NATO saveza itd.) ide za time da se Srbija „uzdigne“ preko medija na rang nekakve „super“ države novog balkanskog hegemona, kojim vlada „zlatno doba“ ali se uporno prešućuje da njezini građani imaju najbjednije plaće u regiji, u državi koja ne poznaje vladavinu prava i koja teško zaostaje za EU vrijednostima. Sve to treba „sakriti“ i „kamuflirati“ konstantnim napadanjem hrvatskih uspjeha, inicijativa i svega drugog, što i ova anketa pokazuje, jer po meni, mi u Hrvatskoj nemamo pojma što se radi kod vas niti nas to interesira. Ali vi živite pod konstantnim stanjem fabriciranja izmišljenih neprijatelja i na čijem je prvom mjestu – Hrvatska! Sve ovo ostavlja zbunjene hrvatske građane koji se susreću sa brojnim srpskim turistima duž naše obale te koji imaju samo riječi hvale za njih. Tako da sva „šizofrenija“ srpske politike ako je i zahvatila dio društva u Srbiji onaj dio koji nas posječuje na svu sreću, još nije zahvaćen ovom propagandom „bolešću“ Vučićevih medijskih „buzdovana“ i „tvornica“ laži, trash palanačke „kulture“ i lascivne patetike.

    1. Na ovakav tekst je glupo bilo šta komentarisati jer to može da napiše samo neko ko se namerno ruga ili ima toliko ispran mozak. Ali i od ćutanja imamo više štete nego koristi. Kažeš „bezobzirnog i nečasnog eksploatiranja Jasenovca, ustaša, Oluje, Bljeska, najmanjeg incidenta od ćirilićnih tabli do izbušenih guma, do tuča navijača itd“. U koju grupu od gore navedenih ti spadaš? Jesu li normalni i racionalni okviri da Hrvatska na svakom koraku podmeće nogu Srbiji kad se pita za neko mišljenje? Ako ne veruješ, pitaj tvog Plenkovića. I to je od uvek bilo. A to što misliš da je kod vas nešto bolje nego kod nas grdno se varaš. To što ste u EU i Nato to je samo spoj zajedničkih interesa koja su nastala istom željom za razbijanje Jugoslavije. Oni iskoristili vas a vi njih. Ja nisam Vučićev pristalica i nisam za EU jer će se to obiti o glavu kad tad. Ali sam jedinka manjine koja ne odlučuje o tome, ali sam i član većine koja pamti i zna da Hrvatska nije nikakav izmišljeni neprijatelj već dokazan dugogodišnjim delovanjem.

  4. Poslao sam vam jedan logičan komentar sa vrlo logičnim pitanjem i objasnjenjem i vi ste ga maknuli! To stvarno nisam očekivao. Šteta, mislio sam da su Danas ugledne novine još jedno mjesto slobode gdje se može argumentirano i slobodno iznositi različita mišljenja. Šteta što i vi polako ali sigurno prelazite u tabor Vučićevih trash medija. Ovo je sumorna činjenica za zemlju koja bi kao željela biti članicom EU. Objavite ako smijete, ili ipak ne?

  5. Samo ukratko.Ko nas hrani i ko najviše od naših radnika zaradjuje u kojim zemljama,i koliki je procenat naših radnika u Rusiji i Kini ,a koliko u zapadnim zemljama ? Da bi upotpunio priču,navešću odlazak predsednika socijalističke omladinske partije SPS Vojvodine na rad u Ameriku sa svojom suprugom,koja je bila sekretarica novosadskog partijskog centra komunista u Novom Sadu.Zašto po svojoj partiskoj ludosti,nisu otišli na rad u Rusiju ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.