Stefanović: Istraga zbog napada na radnike Gradske čistoće, to je bio skoro linč

Ostavite komentar


  1. Ma ti bi najvise vole da bude nasile pa onda hapsi narodna policijo, ma vas sve muci sto se protesti umnozavaju i broj ljudi je sve veci, lepo sam vam pisao pre mesec dana, uzmite se upamet, protesti ce sve vise rasti a onda nema vise dijaloga o i razgovora, nece vam pomoci ni izbori na kojima ce te pobediti, ali 65 posto gradjana nece biti uz vas

  2. Glavni inspirator protesta je Vucic. Da njega nema ne bi bilo ni protesta. Uhapsi ga sine Nebojsa.

  3. Pa onda će ministar doktor morati da hapsi celu svoju koaliciju, mislim ako se traži inspirator. Napaači su očigledno inspirisani načinom na koji se vlada u ovoj zemlji. Sam napad je naravno za svaku osudu, kao i ovo dnevno politikantsvo najodgovornijih u zemlji.

  4. Bilo kakvo nasilje je za osudu. Ministre Nebojša dr iz BG-a osecaš li ti bilo kakvu odgornost za nasilje u Srbiji, koje traje vec punih sedam godina, odkako je SNS čitaj Vučic, došla na vlast? Uvrede/laži/pretnje kao i fizičko nasilje na političke neistomišljenike od strane funkcionera SNS ne jenjava, naprotiv, ono se svakim danom povecava! Preko svojih propagandnih glasila, televizija Pink, Hepi, studio B i tzv novina Informer, Alo, Kurir, Telegraf svaki dan širite mržnju/lažete/vređate i pretite političkim neistomišljenicima! Perjanica svega toga je lično PRVOROĐENI IMPERATOR SRBIJE Vučic, koji je jedan deo svog naroda nazvao, citiram:“ološem, stranim placenicima, domacim izdajnicima“ samo zato što nisu njegovi glasači! Nije ministre Nebojša dr iz BG-a problem sa tvojom glavom, jer nju vidim imaš, problem je sa njenim sadržajem!

  5. Vi Dr Stefanovicu i druze Vulin jos nemate podatke o vinovnicima a prejudicirate u javnosti ko stoji iza napada. To je krivicno delo i verujem da ce optuznica protiv vas biti promptno podignuta.

  6. Bice zanimljivo videti da li ce napadaci biti indentifikovani i uhapseni. Svim nasilnicima je mesto u zatvoru. Interesantna je izjava ministra da nisu problem pojedinci koji su izvrsili nasilje vec inspiratori a on vec pouzdano zna ko su inspiratori. Nasilje na protestima odgovara jedino i iskljucivo vlastima jer oni nemaju drugog nacina da se odbrane od masovnih protesta gradjana osim da primene silu, a kako zbog medjunarodne zajednice ne smeju da primene silu protiv mirnih demonstranata neophodno im je „nasilje od strane demonstranata“. Ne iskljucujem mogucnost da su neki od demonstranata nacinili tako glup potez i pribegli nasilju ali ni vodje protesta ni lideri opozicije sigurno nisu inspiratori toga jer bi to bio najgluplji moguci potez koji bi mogli da naprave a oni svakako znaju da je to jedina slamka spasa za ovaj rezim. U svakom slucaju pocinioci moraju biti uhapseni i podrobno ispitani o incidentu a svi koji vode proteste moraju najostrije osuditi svako nasilje i najenergicnije se ograditi od ovog incidenta. Vlast je takva kakva je, gradjani su masovno nezadovoljni i puni gneva tako da vrlo malo treba pa da cela zemlja ode u strasnu nesrecu. Zato je neophodno da ministar policije radi svoj posao a ne da drzi opasne politicke govore. Ako on nije svestan koliko je ovakva izjava opasna onda bi ga trebalo ekspresno smeniti. Samo je iskra potrebna da se zapali vatra a da se vatra u idealnim uslovima pretvori u pozar. Takav pozar bi progutao ovu zemlju jer ne bi imao ko da ga gasi iznutra a bojim se da ni spolja ne bi bilo zainteresovanih. Zato je neophodna osuda ovog incidenta od strane svih politickih aktera i da policija i tuzilastvo rade svoj posao… samo da rade svoj posao.

  7. Svaka akcija izaziva reakciju. Čista fizika. Kad ne dopustite ljudima da govore u Parlamentu i javnim glasilima, oni će vam se obratiti na ulici. Kad pošaljete “nevine i vredne” ljude da skidaju poruke sa zidova, oni koji su tu i ostavili poruke će reagovati. U svakom slučaju, lepljenje plakata po “štrajkbrejkerima” više liči na politički performans nego na nasilje.

  8. Je l znaš ti uopšte šta je linč?

    Linč je pokušaj ubistva Borka Stefanovića.
    To je linč!

  9. Ja sam bio tamo, nije bilo nikakvog napada, radnici su se povukli dok su demonstranti prilazili, čak ni kamionče koj4e su ostavili nije bilo oštećeno od strane demonstranata, ali nije bilo baš ni jednog fizičkog dodira u smislu napada na radnike. Jasno je da je Vesić zloupotrebio radnike da ih pošalje da čiste 5 minuta nakon što su demonstranti otišli ali avaj, vratili su se. Gradska vlast je odgovorna za ovaj incident u kome nije bilo napada.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.