Stejt department: Predlog optužnice za ratne zločine korak ka pravdi i pomirenju

Ostavite komentar


  1. A od presude naravno nece biti nista, makar pred Sudom pobili i povadili organe ljudima. Kako svoje partnere u zlocinu da osude?

  2. Da li postoji razlika između Stejt Department i Trampa odnosno Grenela. I Hoti je javio da neće ići i tako su minirali razgovore u Beloj Kući. Neko očigledno želi da Minisra sporazume doneti pod patronatom SAD. I nama su hapsili sav državni vrh i generalštab kao i lidere i generale R. Srpske pa smo kao Bele Lale morali da se nacrtamo u mestu pregovora.
    Srbija decidno treba da kaže da dok se Tram i Merkelka, odnosno SAD i EU ne dogovore o tome ko će voditi pregovore i prisiliti albansku stranu da se kao u Dejtonu prosto uhapse i ne puste dok se konačno ne dogovore. Srbija je spremna velikom izbornom pobedom A. Vučića za konačni dogovor a Albanci očigledno nisu jer čekaju sledeće izbore u SAD i dolazak Bsjdena na vlast.

  3. Zanimljivo kako se zlocini razlicito koriste, kada su Srbi u pitanju onda se zlocini pojedinaca prebacuju na sve Srbe i na Srbiju i sluze za opravdavanje otimanja dela teritorije koja pripada svim Srbima a ne samo zlocincima. Kada su Albanci u pitanju onda se zlocini pojedinaca koriste kako bi se oprala uck, Albanci generalno i kako bi se opravdala NATO intervencija kao i otimanje dela teritorije Srbije. Tesko da ce neko reci, Albanci su zbog svojih zlocina izgubili pravo da upravljaju Srbima na Kosovu kao i Kosovom. Naravno, ako se uzme u obzir iskustvo zadnjih godina u vezi medjunarodnih sudova, mala je verovatnoca da ce uopste doci do potvrde optuznice i do presuda za zlocine koji su pocinili Albanci. Cim su se Amerikanci toliko gurali da budu na svim vaznim pozicijima u tom sudu, bilo je jasno da primarni motiv postojanja tog suda nikako nije da se zlocinci kazne i da dodje do pravde.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.