Stronski: Vlasti Srbije još jasnije da se odrede prema ruskoj aneksiji Krima

Ostavite komentar


  1. Kada bi se sa ovakvom paznjom odnosili na posete raznih delegacija albanskoj paradzravi na Kosovu i kada bi se ovako pazilo na medjunarodno pravo kada je nezakonito otcepljenje Kosova u pitanju ili na gnev i nezadovoljstvo Srba zbog svega toga ili zbog razvijanja „zastave“ te nepriznate tvorevine na Kosovu… Onda bi ova izjava ovog „strucnjaka“ za Rusiju i Evroaziju imala i neku tezinu.

  2. Protivno međunarodnom pravu i suprotno odlukama UN-a, 1999-e godine je bombardovana SRJ, nakon čega je jedan deo zemlje okupiran. To je bio prvi put da Nato pakt izvrši vojnu intervenciju nad nezavisnom i suverenom zemljom. Presedan, kako su nas ubeđivali sa zapada pravdajući svoju podršku nezavisnosti Kosova, se u pretehodnih 20 godina ponovio više puta. Kosovo je postalo uzor mnogim separatistima u svetu. Politika Vašingtona je oduvek imala dvostruke standarde, pa i u ovom slučaju. Na našu žalost mi smo žrtve te politike. Ali optuživati Srbiju i njene političare zbog podrške Rusiji i prebacivanje zbog Krima je vrhunac licemerija.

  3. Kako to da strucnjak za Rusiju i Evroaziju ne zna da to nije bila aneksija nego VRACANJE Krima u sastav Rusije. Kako bi bilo da nam kaze koju o okupaciji Kosova i Metohije? Necemo traziti da kaze nesto o otimanju Kalifornije, jer, eto, nije strucnjak za Zapad.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.