Subotički Pokret za preokret: Neprimeren sinoćni koncert Zorice Brunclik na manifestaciji Dan grada Subotice 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Gradski odbor Pokreta za preokret iz Subotice ocenjuje kao neprimereno da jedna od glavnih manifestacija u okviru obeležavanja Dana grada Subotice bude sinoćni koncert Zorice Brunclik.

“Pitamo gradsku vlast koja je to institucija, komisija ili pojedinac procenio da bi bilo adekvatno da na obeležavanju Dana grada peva osoba, koja je jedan od simbola režima Slobodana Miloševića i Mire Marković”, navode u subotičkom odboru Pokreta za preokret.

Iz ove stranke pitaju i koje su društvene i umetničke zasluge Zorice Brunclik za unapređenje kulture u Subotici i Srbiji, da bi joj se obezbedio prostor i novac za nastup na Gradskom trgu.

“Simboliku koju sa sobom nosi Zorica Brunclik su pink boja, nemaština, izbeglištvo, ratovi, netolerancija i sigurni smo da to nisu ideali većine Subotičana”, smatraju u subotičkom odboru Pokreta za preokret i dodaju da je gradska vlast trebalo da napravi anketu među Subotičanima, “da se makar pitaju o tome, ako se ne pitaju ni o čemu drugome”.

“Da su Subotičani pitani sigurno da njihov izbor ne bi bio Zorica Brunclik. Nesumljivo da određeni broj ljudi voli muzički program Zorice Brunclik ali to ne treba da plaćaju ostali građani Subotice. Za to služe kafane i koncerti”, zaključuju u subotičkom odboru Pokreta za preokret.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari