Sulejman Ugljanin više nije poslanik 1Foto: Istinomer

Sulejman Ugljanin više neće biti poslanik u Skupštini Srbije.

NJegovu ostavku na tu funkciju danas je prihvatio skupštinski Administrativni odbor, koji je većinom glasova dao pozitivno mišljenje i poslaniku Socijalističke partije Srbije Novici Tončevu, da obavlja drugu javnu funkciju – funkciju predsednika skupštine opštine Surdulica. Konačnu saglasnost o tome ipak daje Agencije za borbu protiv korupcije.

Odbor je većinom glasova dao pozitivno mišljenje i da član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Dragana Kolarić obavlja funkciju vršioca dužnosti dekana Kriminalističko – policijske akademije, kao i da sudija Prekršajnog suda u Negotinu Nenad Jovanović obavlja drugu javnu funkciju. Pozitivno mišljenje o obavljanju druge javne funkcije dato je i članovima Republičke izborne komisije Marku Jankoviću i Đuli Ladockom.

– Pravilo je da funkcioner može da obavlja samo jednu funkciju, a postoji izuzetak i sasvim mi je normalno da postoje situacije u kojima treba napraviti izuzetak. Međutim, kod nas u praksi se sve izvrnulo naopako pa je izuzetak postalo pravilo – ocenila je juče odluke Administrativnog odbora Branka Stamenković iz Pokreta „Dosta je bilo“, apelujući na Odbor da se malo više udubi u zahteve.

Naprednjaci su podesili i da se izborom na mesto poslanika, parlamentarci ne sprečavaju da obavljaju i druge funkcije koje nisu u sukobu, a predsednik odbora Aleksandar Martinović više puta je upozoravao Branku Stamenković da “ne vodi izbornu kampanju“, dodajući da je narod rekao svoje mišljenja. On je naveo i da članovi odbora daju mišljenje tako što glasaju da li daju pozitivno mišljenje, a da sama Agencija za borbu protiv korupcije na kraju daje svoj stav.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Sulejman Ugljanin više nije poslanik”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.