Sulejman Ugljanin više nije poslanik 1Foto: Istinomer

Sulejman Ugljanin više neće biti poslanik u Skupštini Srbije.

NJegovu ostavku na tu funkciju danas je prihvatio skupštinski Administrativni odbor, koji je većinom glasova dao pozitivno mišljenje i poslaniku Socijalističke partije Srbije Novici Tončevu, da obavlja drugu javnu funkciju – funkciju predsednika skupštine opštine Surdulica. Konačnu saglasnost o tome ipak daje Agencije za borbu protiv korupcije.

Odbor je većinom glasova dao pozitivno mišljenje i da član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Dragana Kolarić obavlja funkciju vršioca dužnosti dekana Kriminalističko – policijske akademije, kao i da sudija Prekršajnog suda u Negotinu Nenad Jovanović obavlja drugu javnu funkciju. Pozitivno mišljenje o obavljanju druge javne funkcije dato je i članovima Republičke izborne komisije Marku Jankoviću i Đuli Ladockom.

– Pravilo je da funkcioner može da obavlja samo jednu funkciju, a postoji izuzetak i sasvim mi je normalno da postoje situacije u kojima treba napraviti izuzetak. Međutim, kod nas u praksi se sve izvrnulo naopako pa je izuzetak postalo pravilo – ocenila je juče odluke Administrativnog odbora Branka Stamenković iz Pokreta „Dosta je bilo“, apelujući na Odbor da se malo više udubi u zahteve.

Naprednjaci su podesili i da se izborom na mesto poslanika, parlamentarci ne sprečavaju da obavljaju i druge funkcije koje nisu u sukobu, a predsednik odbora Aleksandar Martinović više puta je upozoravao Branku Stamenković da “ne vodi izbornu kampanju“, dodajući da je narod rekao svoje mišljenja. On je naveo i da članovi odbora daju mišljenje tako što glasaju da li daju pozitivno mišljenje, a da sama Agencija za borbu protiv korupcije na kraju daje svoj stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari