Svećlja: Vučić nacrtao metu onima koji su uzeli RKS, ko ih ne uzme do 31. oktobra biće mu onemogućeno kretanje 1ilustracija Prizren Foto: Shutterstock

„Svi automobili sa nelegalnim tablicama koje je Srbija izdala na ime gradova na Kosovu, a ukoliko ih vlasnici ne zamene na RKS do 31. oktobra, smatraće se neregistrovanim automobilima“, poručio je danas kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Kosovske institucije će se posle 31. oktobra time i baviti, kazao je Svećlja danas na konferenciji za medije, i to u istom danu kada je Sever Kosova posetila srpska premijerka, Ana Brnabić, koja je izjavila da će se predsednik Srbije boriti za srpske tablice.

Istakao je i to, da će se takvim automobilima onemogućiti kretanje na teritoriji Kosova.

„Posle 31. oktobra, organi Kosova će se pobrinuti za to i nijedan automobil neće moći da se kreće, niti na putu, niti može da koristi granične prelaze“, kazao je on, preneo je KoSSev pisanje Kohe.

Osim što je još jednom danas uputio poruke i pozvao na zamenu tablica sa srpskih na RKS, ali i objasnio kako će se posle sa onima koji to do isteka roka ne učine, Svećlja se dotakao i jučerašnjeg slučaja podmetanja požara u kući pripadnika Kosovske policije u Leposaviću.

Svećlja je naveo da je ovaj policajac sa inicijalima D.N, navodeći njegovo puno ime i prezime, kao i to da ima čin narednika, nedavno zamenio registarske tablice na automobilu.

„Juče iza ponoći u kuću narednika D.N. (rekao je puno ime i prezime), koji je na svom automobilu promenio registarske tablice sa nelegalnih na RKS, neidentifikovana lica su upala i zapalila deo“, kazao je Svećlja.

Osvrnuo se na poslednju izjavu srpskog predsednika, koji je kazao da su do sada dva vlasnika automobila zamenila tablice sa srpskih na RKS, te da on ima informacije da je jedan od njih radnik u kosovskim institucijama.

Svećlja je danas kazao da smatra da srpski predsednik svojim izjavama preti građanima, koji planiraju da zamene svoje registarske tablice.

„Predsednik Srbije je nedavno pomenuo ovaj proces i on zapravo preti građanima Kosova koji planiraju da budu deo procesa zamene. On je takođe pomenuo početak ovog procesa kroz identifikaciju dva slučaja, posebno slučaj sa Severa Kosova, gde je rekao da jedna osoba radi u institucijama Kosova, čime im je nacrtao metu“, rekao je Svećlja.

Ovaj ministar je i danas podsetio da su od 1. septembra svi Centri za registraciju tablica otvoreni, gde se pružaju potrebne informacije i pomoć za zamenu registarskih oznaka.

Izvor: KoSSev

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari