SZS: Građani očekuju da predstavimo plan, prihvatamo tu odgovornost

Ostavite komentar


  1. Podržavate jer ste ih vi pokrenuli. Umesto što se stalno pravdate sa građanima, jedna građanka vam kaže: Mesto fotelje koje priželjkujete, latite se posla lezilebovci.

  2. Formiranje ustavotvorne skupštine, prelazne ekspertske vlade i lustracija SRS, SPS i SNS. Tako se počinje borba za spas Srbije koja je od 1943.zarobljena i ugnjetavana.

    1. Predrag:One koji si Srbiji doveli do ponora a nas da živimo kao poslednji bednici, mi smo smenili na izborima 2012.godine i nadam se da nam se to zlo više nikada neće povratiti.

  3. REDOSLED poteza :
    A). Za početak neka srpska opozicija insistira da EU poštuje svoje standarde i neka se zalaže za pravo naroda na SAMOOPREDELENjE !! Onda će lako svi građani Srbije naći zajednički jezik i zahtevati formiranje Srbija sa Srpskom i severom Kosova (plus ZSO i zaštita srpskih svetinja na KiM).
    B). Istovremeno sa A), svi profesori i akademici sa predlozima da pomognu Vladi Srbije da donese ekonomsko-političke mere za bolji život građana Srbije : 1.povećanje minimalne plate i penzije za 5.000 dinara; 2.skraćenje radnog vremena na 7 sati dnevno (35 nedeljno), a da se prekovremeni rad plaća uvećano 50%; 3.uvođenje progresivne porezne stope za sve preko tri prosečne plate, dobiti, vrednosti imovine; 4.formiranje ministarstva za investicije iz dijaspore; 5. uvesti neposredne izbore za sve skupštine, gradonačelnike ; 6. izvršiti regionalizaciju Srbije na 4 ravnopravne pokrajine, bez autonomije u državnim poslovima;
    C). Tek na kraju, ako Vlast odbije saradnju sa narodom i srpskom elitom, preduzeti mere kao 2000.

    1. Slažem se, ali pre tačke C),. potrebno je održati NEPOSREDNE izbore na svim nivoima, uz RAVNOPRAVNE uslove na svim medijima.

      1. Tvoj komentar pokazuje veliko neznanje, neiskustvo i neobavestenost.Ocigledno ne citas NIN, „Vreme“, a verovatno ni „Danas“.Takve i slicne predloge eksperti su vec godinama slali ovoj vlasti, samo ih ovi redovno glatko odbiju, bez bilo kakvog obrazlozenja.Aktuelnoj vlasti odgovara da Srbija lici na Divlji zapad, u takvom okruzenju se najbolje snalaze.

    2. Redosled poteza je prvo na odgovornost sve iz SZS.
      Kad bi sve izaslo na videlo ne bi vise postojale te stranke ni ti ljudi. Narod bi ih…

  4. Svako ko je pročitao platformu od 30 tačaka SzS i nije zlonameran, zna šta HOĆE TA OPOZICIJA, hoće samo ono što je normalno u svakoj demokratskoj državi, osim demokratske Turske i Severne Koreje.

  5. Šta ima „Savez za silovanje i vešanje“, predvođen lopovima i fašistom da prihvata ili ne, kad dobro znamo da oni imenom i prezimenom stoje iza protesta građana. Isto tako su jednom ne tako davno Đilas, Jeremić i kompanija prevarili narod da glasa za njih, pa kad su došli na vlast oni pokrali i upropastili Srbiju i sebi napunili džepove. Nije narod naivan koliko oni misle da jeste.

  6. U platformi od 30 tacaka koju je promovisao SzS, jedna je vrlo bitna a to je prelazna vlada, koja bi trebalo za godinu dana da ustroji pristojan drustveni sistem. Prelaznu vladu bi cinila eminencija nase zemlje, a o platformi obican gradjanin zbog medijskog mraka nemoze ni da dodje ni da cuje Ali zato se svakodnevno bombarduje kako je opozicija olos, lopovi, secikese i da nemaju nikakav plan i program a samo im je cilj.da.se docepaju funkcija? Konstantno ponavljanje i ispiranje mozgova odnstrane prvog coveka nase drzave i njegovih satrapa, veliki broj gradjana poveruje i ubedjenja je da nemamo alternative za ovu po svemu najgoru vlast! 30 tacaka na kojima se bazira SzS govore o svim problemima koji su kao kancer razorili tkivo naseg drustva. Prelazna vlada sastavljena od najkvalitetnijih i strucnih lica a Bogu hvala imamo ih no su skrajnuti i saterani u zapecac, bi trebalo da stvore sve preduslove koji cine jedno normalno drustvo pa onda izvoli na izbore? Pa ako pod normalnim uslovima neumemo da izaberemo normalne ljude da upravljaju drzavom onda nam zaista nema spasa!!!…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.