Tači: Kosovo i Albanija bez granica

Ostavite komentar


  1. Taci i ostali Albanci govore samo o jednoj strani medalje. Bujanovac i Presevo jesu bili u sklopu Kosovske Oblasti od oslobodjenja do 1959.god. Naravno i vreme Otomana tzv. Lapska Dolina je bila u Kosovskom Sandzaku. U vreme Kvislingske, balisticke Velike Albanije ti krajevi su bili u njenom sastavu.
    Ali ono za sta su „Trampili“ krajeve naseljena pretezno Albancima, nikada, pa ni tada, niti je bilo naseljeno i jednim jedinim Albancom (Bosnjacka Mahala u severnom delu Mitrovice je naseljena iskljucivo Bosnjacima i po nekim Romom) I nikada nije bila ni u turskom vaktu, ni u talijanskoj okupacionoj zoni jer su rudnike, flotacoje i topionicu naravno drzali Nemci. Uvek su Zubin Potok, Severna Mitrovica, Zvecan i Leposavic su bili srpski, naseljeni iskljucivo Srbima i pod srpskom vlascu. To ste uradili zbog Jezera Gazivode i hidrosistema Ibar-Lepenac.
    Dakle. Prvo da se vrate srpski krajevi ali kao sto je u ratu „Izgubljeno“ KiM juzno od Ibra zbog rata sa NATO tako je i Lapska Dolina izgubila povratak u KiM oruzanim ustankom teroristicko, Albano, balisticko OVBMP koje su srpske snage zajedno sa NATO-m ugusile.

    1. AL VOLIS DA LAZES S.MITROVICA POSLE 2001 JE VECINSKOM serpskom MANJINE NA KOSOVU DO TADA NIKADA NIJE BILO NI JEDAN DEO K.MITROVICE SA VECINOM serba NI JEDNA MAHALA , SAMO JUZNI DEO MITROVICE IMA VISE STANOVNIKA ALBANACA NEGO 4 OPSTINE NA SEVERU SA serpskom VECINOM .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.