Tači za Gardijan: Sporazum sa Srbijom moguć ove godine

Ostavite komentar


  1. Srbi su taoci multietnicnosti R. Kosovo. I vracanjem cetri opstine sa severne obale Ibra ne znaci nista jer preostaje jos sest srpskih opstina i sedme opstina Gora nastanjena islamizirani juznosrbijancima a tu je i Janjevo nastanjeno Hrvatima koje je tu naselio jos car Dusan.
    Znaci sa ZSO u peostalih sest, sedam, osam srpskih opstina i Gorancima i Hrvatima koji zaokruzuje srpsko jezicko podrucje, moguca je multitnicnost R Kosova a sa vracanjem Preseva i Bujanovca u okvire KiM ce da se anulira multitnicnost.
    Srbija sa preko 35% pripadnika raznih nacionalnih manjina je najmultietnicnija od svih ex YU drzava i sto je najvaznije iz Srbije nije bilo egzodusa kao iz Hrvatske, BiH i sa KiM kada je proterano oko 600.000 Srba. NATO koji zagovara ratnu krivicu, odnosno, da li je lokalno stanovnistvo ratovalo protiv druge etnicke grupe predlaze da cetri opstine sa severa ostanu u Srbiji a da Bujanovac i Presevo zbog oruzanog ustanka OVPBM 1999/2001.god. koji je Srpska Zandarmerija u saradnji sa NATO-m ugusila izgubila pravo prisjedinjenja R. Kosovu.
    Dakle.
    Ostanak Zubinog Potoka, Severne Mitrovice, Zvecana i Leposavicu u Srbiji.
    ZSO sa izvrsnim ovlascenjima i Specijalni odnosima sa Srbijom.
    Eksterotijalnost SPC i njenih metoha sa putnim koridorima poput Zepe kroz R. Srpsku preko Mokre Gore.
    Kao i dvojno drzavljnstvo za Srbe sa KiM bi biloodrzivo resenje.
    A Jezero Gazivode?
    Srbija da pomogne da se izgradi nasipna brana na Lepencu sa istim kapacitetima kao i Gazivode ali Albanci nisu hteli da potapaju albanska sela kao sto su uradili sa srpskim.
    Iz istog razloga su i izgradili i TE Obilic i povrsinske kopove u Srbima naseljenim krajevima a Drenicu cuvaju i ako je ugalj kvalitetniji i ima vise reka za hladjenje TE.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.