Tači: Vreme za veliki istorijski sporazum

Ostavite komentar


  1. Kako god izgledalo, sada je najbolji trenutak da se višedecenijski problem koji imamo sa albancima, tačnije sa idejom velike Albanije reši, a po meni je za to najbolje razgraničenje. Ukoliko ovaj problem ne rešimo sada na ovaj način, bojim se da će do prpmene granica opet doći, budući da Albanci ne samo da naseljavaju pogranične delove već kupuju nekretnine i zemlju u centralnoj Srbiji. Vreme je da se svi ujedinimo oko ovog problema, i da ga ne prenosimo na naredne generacije već da ga rešimo na najbolji mogući, u ovoj situaciji, način. Nije sada vreme za sticanje jeftinih poitičkih poena, doduše negativnih, od strane opozicije. Nadam se da će se i Albanska strana urazumiti i da shvate sa ne mogu da dobiju sve, da rešimo ovo između sebe bez mešanja ali uz podršku svetskih sila, koje nikada nije donelo ništa dobro.

  2. Da bi resenje bilo moguce albanci moraju pristati na realan kompromis. Nije realno da
    pregovaraju samo da im mi priznamo nezavisnost …

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.