Tadić: Prisustvo Miloševića na obeležavanju Oluje prilika za pomirenje, ali to se nije desilo

Ostavite komentar


  1. Propustio si priliku da uvedeš Srbiju u normalan deo sveta. Izabrao si koaliciju sa SPS-om i sve nas vratio na dno Evrope! Neoprostivo!!!

    1. On izabrao koaliciju sa SPS? Pre ce biti da su mu glasaci (kao ti) uskratili punu podrsku i nametnuli koaliciju. Tako da ste se sami vratili na dno Evrope; dzaba podmeces to Tadicu.

      1. Upravo tako, predlog te koalicije je primio sa čuđenjem , kako ce to narod progutati, receno mu je da predstavi kao pomirenje sa prošlošću , sto su Rusi podrzali, a i Ivici plaćeno 4.000000€ da to prihvati u kofercetu.

    2. Postvani citam komentare slazem se i sa gos.iz Hrvacke a i sa nasima ne zato sto su nasi ili on Hrvat to je za svaku osudu toliki narod proterati ali i mi imamo nasih greha od Vukovara,Skrabnje itd.mislim da smo od 90tih bili zaslepljenio Ustasama i Cetnicima ali tu su i svetske sile siguro imale maha zao mi je posle svega da imi vec jednom progledamo i da bar bolje zivimo a dali je to moguce vreme ce pokazati mislim da mi u Srbiji jos nemamo take ljude koji su sposobni voditi drzavu daj Boze da gresim ali mislim da negresim

    3. Greška, izabrao je da stvori SNS, citat ;“ moj najveci strateški uspeh je stvaranje SNS-a“ , Boris Tadić

      1. Ispada da je Tadić kriv što ste vi beli listići po nagovoru iz nemačke oborili demokratiju i doveli bandu na vlast.

    4. Ja osobno gledam stvari koje su se desile i jednim i drugim očima. Tragedija je sve što su Hrvati prolazili na početku rata kao i to što su SRBI prošli tjekom oluje i poslje nje. Samo ne trebamo da sudimo narodima nego pojedincima za njihove zločine. Nijedno riješenje ovakog problema nije lako i neće se riješiti odma.

  2. Poštovani gosp. Tadiću, HV NIJE RATOVALA U SRBIJI, NIJE POBILA RANJENIKE IZ NIŠKE BOLNICE I NIJE PROTJERIVALA NIKOGA, ŠTO STE VI SRBI RADILI U HRVATSKOJ. Dajte malo iskrenosti. Ako ne, daleko vam lijepa kuća pa budite u Vilajetu koji ste izabrali sa Slobom a nastavljate s Vučkom.
    Ne mrzim niti jednog Srbina ali sam mirne duše neke poslao u borbi na onaj svijet Svetom Savi na ispovest. Vojska ne bira koga će ubiti. Mene su bar vaši u PŠRO Bileća učili da drugi koji ima pušku i krene na mene nije čovjek već neprijatelj. Dakle bili ste i ostali neprijatelji i bilo je legitimno ubiti neprijatelja.
    S osobitim sam zadovoljstvom sve naučeno u Bileći upotrebljavao protiv vaše vojske. I na bojištu smo pobijedili a vi bježali. Pa kom novci a kom obojci, vidjelo se. Stoga i dalje ruke od Hrvatske jer inače neće drugi put biti Oluja već URAGAN.
    Da ste pametni prestali biste gledati prošlost, već budućnost i EU.
    Srdačan pozdrav iz slobodne Hrvatske svim čitaocima.

    1. Pobedili ste rezerviste,ljude koji nisu bili vicni oruzju. Dok smo mi bili tamo,aktivna vojska,prica je bila drugacija. Bezali ste vi pred nama. Pricam iz licnog iskustva

      1. Vasa istorija pocinje od 95,zahvaljujuci zapadu,ali ne zaboravi,vraticemo se kad tad,kao i izrael sto je uradio,a vas onda biti nece.

      2. A i ja sam bio „rezervista“. Poštovani ne čitate dobro. REZERVNI KAPETAN, isti kao i vi. Čitaj dobro i onda odgovori.

        1. Bez da ulazim u polemiku,vi branite vasu borbu,ja branim nasu. Znam sta je bilo 91 i 92g jer sam bio tamo. Mozda,srecom,se nismo sreli. Otpor srpskog naroda je nastao na secanjima iz drugog svetskog rata i Jasenovca. Pomognuti zapadnim silama izvojevali ste vasu pobedu. Ne sami,ne zaboravite to. Iz mene ne progovara mrznja,samo ogorcenje. Budite pozdravljeni

      3. @Branko***Ovi komentatori nisu videli hrvatske žrtve,ubijene,prognane,mučene čija je imovina spaljena ili opljačkana od strane srpskih dobrovoljaca,JNA,“domaćih“ paravojski prilikom stvaranja paradržave,tzv.“rsk“ 1991.god.?Frustrirani kasnijim vojnim porazom pišu razne gluposti tipa „šta bi bilo da je bilo“.Tipičan komleks gubitnika!

        1. @Kako nastalo tako se i raspalo///A ti si video srpske zrtve? Spominjes ih? Spominjes imovinu Srba koaj je oteta i spaljena? Ne, nego licemerno preskaces? Pa onda ko si ti da nekome drugome drzis predavanja? Tipicni kompleks pateticnih srbofoba koji jako dobro znaju sta su i ko su i sta su radili pa sada to pokusavaju da umotaju u sareni papiric pravednosti i morala.

    2. E ovako, slažem se sa stavom da je Sloba zezno stvar i moglo je bez rata proći, ali realno 80 pošto tvojih saboraca su Ustaše = fasisti i oni mrze i provociraju. Možda ti ne i u redu je što si radio u ratu ali tvoja Država je nastala na genocidu i etničkom čišćenju. Hvala

      1. Tu mantru o Slobinoj krivici lansirao je DOS da bi došao na vlast, a sve države u regionu zdušno prihvatile. Pročitajte knjigu Mome Bulatovića „Neizgovorena odbrana“, samo stenogrami sa sednica Predsedništva SFRJ i Vrhovnog saveta odbrane, pa ćete videti koliko vas srpski političari lažu.

      2. Ako hoćeš vjeruj, ako ne nije bitno. Cijelog rata, a bio sam punih 5 godina vidio sam jednog jedinog Ustašu, mladića koji je 1941. sa 16 godina pristupio Ustašama. I on nas je samo posjećivao.
        A iskreno, HV i Domobranstvo (gdje sam bio) natjerao vas je u bijeg. NE DAJ BOŽE da smo bili obukli crno i bili „Ustaše“ kako nas nazivate. Danas od Srbije ne bi bilo ništa ni vilajeta. Tek toliko da se zna tko su Ustaše.
        A zarobljavao sam dokumenta vaših KOS-ovaca gdje doslovno piše: LOŠ MORAL, BJEŽANJE IZ JEDINICE I NEODGOVORNOST.
        Potraži u biblioteci, ako ima kod vas, već izdano 7 knjiga vaših dokumenata iz Sjeverne Dalmacije.
        A osobno zarobio dnevnik zapovjednika 1. četničkog voda iz sela SMOKOVIĆ kod Zadra, Na drugoj strani, Nova godina 1991. na 1992. piše, pobegli svi u Srbiju a prvi prota i žive na grbači srpske sirotinje.
        Žao mi je ali stvarno morate početi gledati naprijed a ne unazad.
        Nema Ustaša, nema fašista u RH, na žalost ima četnika u Srbiji.

        1. 91 i 92g,da nas nisu zaustavili,usli bi u Karlovac. Zivi sam svedok. Gledao sam vec grad kroz okular svog optickog nisana. Igre politicara su nas zaustavile,a ne los moral. Verovao ili ne kod jednog matorog smo nasli onaj ustaski srbosek. Zato su Srbi i ustali. Zbog srboseka. Matori nije dobio zasluzenu kaznu. Ostao je ziv.

        2. @Branko Kolarić

          Koje pateticno i tragikomicno busanje u grudi i lupetanje tipicnog `rvatskog ispranog mozga. Idi leci se.

        1. Zahvali se amerikancima i NATOu na podrsci, jer bi sve drugacije bilo. Bili ste separatisti, pocepali SFRJ i imali konstutitivan narod na svojoj teritoriji koji nije zeleo ziveti u AVNOJevskim granicama.Zahvali se Titu na danasnjim granicama HR

    3. Videlo se na snimcima izbeglickih kolona koga ste pobedili i kao vojnik ja bih se stideo takve pobede.A sto se tice uragana pokusajte i udarite na Srbiju ali sami bez NATO i odmah ce vam biti jasno koga ste pobedili u oluji,

    4. Branko,
      Stani malo. Ide ti para iz ušiju i nosa. Tadić je u pitanju. Miloševićev protivnik. Žestoki!!!
      Ima nas puno koji smo bili protiv rata. Ja sam zbog toga stradao sa malim prekidima do danas. Ne možeš sve da trpaš u isti koš.
      Ili je tebi i dalje mračno pred očima pa bi da ubijaš…………….. Klasično prekoračenje nužne odbrane.

    5. Branko jesuli ti i ovi starci iz Uzdolja bili realna meta koju si naicio u Bileci.
      Muko jedna krenuli ste sa 136000 na 20000 rezervosta i mahom starijih ljudi.
      Nemas se cime hvaliti niti veseliti.
      Da svet pusti Srbija bi vas pregazila ko balegu nego bezite u Nato i virite ispod suknje zapada pa se hrabrite ko deca.

    6. @Branko Kolarić

      Naravno da niste ratovali u Srbiji kada u Srbiji jedva i da ima Hrvata ali ste zato slali vojsku u BiH sa ciljem otcepljenja i instaliranja tzv. Herceg Bosne. Izigravaj to sto izigravas tamo gde vas ne poznaju. Btw. tvoj komentar pokazuje da si zreo za psihijatriju, dosta zalosno sto su ovakvi kao ti na slobodi i sto im je dostupan internet.

      1. Potpuno se slažem s tobom. I šteta što Bosna nije podijeljena, paq kom opanci kom obojci. Znam zapovjednika tenka koji je Banja Luku gledao na dlanu kada mu je naređeno da se povuče inače će ga NATO prašiti. Eto toliko o Bosni i Hercegovini,

        1. @Branko Kolarić

          @Branko Kolarić

          Ne znam koliko imas godina ali po ponasanju i retorici i po ovom komicnom samohvalisanju i samouzdizanju ti si negde jos u pubertetu. Imas i bubuljice? Neverovatno da ti s ekomentari uopste objavljuju ali neka vide ljudi u Srbiji, narocito ovi tzv. drugosrbijanci ko ste vi iz Hrvatske i o kakom mentalnom sklopu se tu radi.

    7. @Branko Kolarić,

      Mislis, „pozdrav iz bolesne i ustasoidne Hrvatske“. Tako napisi jer ste to, ne lazi sebe ni druge.

      1. Ne treba zaboraviti da su srbi dobijali široku autonomiju , svoje sudstvo i policiju alu su to odbili, vodili su samoubilačku politiku koju vode i dan danas, zato i jesmo na začelju evrope i po standardu života a i po kulturi a tako će i ostati dok ne odu sa vlasti ovi osioni i bahati radikali i ne dođu neki kulturni i obrazovani srbi….

    8. Kažeš glava za glavu! Tražimo te, naći ćemo te, neće biti drugačije…

    9. Kolariću, Paniću,

      pletemo se samiću.

      Sami sebe zaplićemo,

      sami sebe otplićemo. Vidim da si ti bas u buducnosti oslobodjen azdaja iz proslosti.

    10. Nije se Srbija odcepila od Hrvatske. Nije se Srbija nelegalno naoruzavala. Nisi toliko pametan iako si zavrsio SRO u Bileci gde su te Srbi naucili vojnim vestinama koje si upotrbio protiv njih. Ubijati starce, zene, decu i nije neko vitestvo. A te pretnje na koje ste spremni plasim se da ce vam se obiti o glavu.

      1. Svi su bežali od Srbije kao od kuge, videlu su skim imaju posla, zato Srbija i jeste danas tu gde jeste na začelju u regionu…

        1. Na zacelju u regionu su Albanija, BiH, Seevrna Makedonija i albanska tvorevina na Kosovu. Po svim parametrima Srbija je ispred njih. Nego, ko tacno bezi prema vama i zeli da ima bilo sta sa vama? Neki primer?

    11. Samo mi nije jasno kakve veze imaju Slavonija,Istra i Dalmacija sa Hrvatskom?

  3. Izgnanstvo i zlocin nad srbima u Hrvatskoj je posljedica politike koja je vodjena u Beogradu.I ako je srpski narod i Srbija verovala da ces voditi drugaciju politiku od Milosevica,to se nije desilo.Kostunica,pa Vi,Nikolic i sada Vucic ostali ste robovi srpskog nacionalizma koji je zavio u crno srbe iz Hrvatske,Kosova i doneklje i BH srbe.Dok necete shvatiti da su Bg srpski politicari i SANU pokretaci zla na prostorima ex Yu nece biti pomirenja.Vi bi htelji izjednaciti zlocine,genocid i prognanstva smisljenih u Bg sa onim sta se desilo tokom oslobodjenja od vase najezde.Politikanstvom ne moze se izjednaciti agresor sa zrtvom.

    1. Rečenica da je zločin nad Srbima, posljedica politike iz BG je strašne. Zar su stotine ubijenih starcaca i žena politika. Porušene crke. Pa šta smo mi Srbi trebali uraditi poslije prvog i drugog sv. rata( jedini u istoriji civilizacije ste imali logor za dijecu). Vaša mržnja se vidi i u tome što Srbin svugdje pišete malim slovom.

    2. @Hajro

      Idi cuvaj ovce, polupismeni srbofobu ispranog mozga, ti ces nekome da drzis predavanja, recitujes tu neku kafansku suplju pricu imislis da si svu pamet ovog sveta pokupio?

    3. Proslava i glavni datum u Hrvatskoj je etnicko ciscenje i akcija protiv stanovnika Hrvatske jer su druge nacionalnosti i pricas o nekom nacionalizmu?

  4. Ovaj covek zaista misli da je nesto dobro uradio kada je Hrvatska u pitanju.
    On je njima poljubio skute a oni su na to pljunuli .
    Hrvati nikada nece prihvatiti pomirenje sa Srbima jer su to pokatoliceni Srbi i imaju kompleks.
    Tadic je misli da je promucuran i dalekovid , tako mu se i vratilo .
    Kratkovid i nerealan jer je narcisoidan.

    1. Bibliotekar, ti si jedno smeće koje se ne da ni reciklirati koliko smrdi. Sa ovakom retorikom bi trebali da se pomirimo. Samo ti si smece iz Srbije i tebi je u interesu da se Srbi ne vrate u Hrvatsku i da ti na njihovoj muci liječiš svoje komplekse.

  5. Ti nemaš nikakvo pravo više da se mešaš u politiku i da druge osuđuješ . Ne živiš tamo nego u u sigurnom Beogradu. Ovo šta sada pričaš je politika SPS-a i Miloševića.

    1. Zna se koga vole kriticari Tadica. Onoga koga je sramota voleti, zato u svojoj mrznji prema Tadicu pravdaju ljubav prema vodji. Da nije Tadic slucajno poveo vojsku da ratuje po Balkanu? Da nije Tadiceva politika prizvala NATO bombe? Je li Tadic bio sa puskom iznad Sarajeva? Da li je Tadic govorio da ce za svakog Srbina …. ? Je li Tadic crtao granicu Karlovac-Karlobag-Virovitica? Sram vas bilo!

        1. Povraca mi se vise od nase mitomanije, kmecenja, glumljenja zrtve. Pod sljivu cemojednu stati jos malo.. to je kosmicka pravda, bolje nismo ni zasluzili.

      1. Tadic je nebitan lik koji je imao srece zato sto je Djindjic nije imao. On i cela klika sa zivkovicem,jivanovicem i ostalom sitnom ribim je isplivala,ne snalazeci se u vremenu gde se nasla.

        1. Nebitan vam je, to znamo. A bitni su vam ovi nepismeni sto su zajahali. E upravo zbog toga ste vi nebitni normalnom svijetu 21-og veka.

  6. O kakvom pomirenju sa susednim narodima gospodin Tadić govori kada jako dobro zna ko stoji iza ideje o uništenju pravoslavnog življa na katoličkom delu Balkana. Hrvati (deo njih koji su sebe nazivali Ustašama) su samo puki izvršioci volje Vatikana i ništa drugo. Ako pričamo o pomirenju ne priča se sa Hrvatima nego sa Vatikanom! Znaju to u SPC jako dobro, ali uporno ćute, a zašto ćute treba neko da ih priupita.

    1. Sada smo dosli i do vjere. Moje je stajalište da SPC je gravni krivac za ratove na Balkanu. U njenim temeljima je da svi Srbi žive u jednoj drzavi i da netreba da se djelite. Samo imate jdan veliki problem što u vas nije demokracija vec jednopartiski sistem s DRAGIM VOĐOM na čelu pa najebete zbog takve politike. Ima li bar i jedan susjed oko vas da vas voli i poštuje. Srbi boluju od Stohkolmskog sindroma.

      1. Hrvatska je 1991. imala 4,8 miliona stanovnika a sad ima 3,5 miliona sa tendencijom da ode na milion do 2100. Toliko o vasoj demokraciji, drustvu i drzavi.

      2. @Ivan

        Samo ako vas Hrvate svi obozavaju, samo pokusaj da nabrojis ko tacno. Stajalista polupismenih `rvatina (koji ne znaju ni toliko da se „ne treba“ pise odvojeno, sto dovoljno govori o njihovom obrazovanju i nacitanosti) o tome ko je krivac a ko je nevinasce ili ko zivi u „demokraciji“ je totalno nebitno. Totalno.

        1. Veoma je bitno tko živi u demokraciji a ko ne. Mi živimo u predivnoj zemlji i svi bi je htjeli. Samo meni ne treba obrazovanje da bi bio pošten ( vi svi sa fakultetima ) a ne ko vi. Poštenje se ne stječe u školi ono se dobije u kući. Poštenje, tolerancija i praštanje je najveća vrlina svakog čovjeka bez obzira kojoj vjeri i naciji pripada.

  7. Isključivi krivac za egzodus Srba iz Hrtvatske je Slobodan Milošević i njegova politika iz 90. godina vođena po uputstvima SANU i SPC uz podršku fiktivnih članova predsjedništva SFRJ (Jović, Bulatović i sl.) i JNA. Pobuniti srpski narod u Hrvatskoj protiv svoje države, napraviti balvan revoluciju i nadati se da će u to vrijeme vrlo moćna i tehnički odlično opremljena tzv JNA pomoći napraviti Veliku Srbiju. I pored zastrašujićih zločina koje su radili Srbi ili predstavnici Srba 91. g. ubijajući i protjerujući hrvatski narod sa svojih ognjišta u Dalmaciji (koga ste branili u Konavlima i Dubrovačkom Primorju), Lici, Kordunu, Baniji, Slavoniji, Podunavlju i nadati se kada je već stvorena Hrvatska vojska da se neće ići u oslobađanje tih okupiranih područja je politika bez pokrića. Sigurno da se Srpski narod bojao odmazde za učinjena zlodjela i ubijanje hrvatskih civila i da je jedino što mu je ostalo je egzodus u Srbiju. Oni koji su se postavljali vođama tog naroda već ranije su napustili te prostore, a narod ostavili u nemilosti. Ne podržavam niti jedno ubijanje civila s bilo koje strane.

    1. Oluja je klasicno etničko čišćenje.Svaka polemika je suvišna.Proterati toliki narod sa svojih ognjišta i poubijati… da li je to oslobodjenje?!Hrvati neka slave i svi koji slave genocid i egzodus(bilo koje nacionalnosti),uvek će biti spremni na zločin,jer to nije ljudski.Istorija se ponavlja.Pozdrav svim dobrim ljudima.

      1. Uvjek gledate oluju iz svoga kuta. Ajde nakratko uđi u moje cipele pa se prosetaj od 90 na ovamo. I ja sam bio prognanik prije Oluje kao vi poslje Oluje. Meni je Oluja vratila srusenu kucu.

        1. Cenis da bi Srbi trebali da gledaju na akciju etnickog ciscenja Srba iz Hrvatske iz „tvog kuta“ a vi Hrvati da i dalje gledate samo iz „vaseg kuta“? Tj, da nametnete vase iskljucivo, jednostrano, narcis-naci gledanje na stvari i onda ce sve biti ok? Odrasti.

          1. Ja osobno gledam stvari koje su se desile i jednim i drugim očima. Tragedija je sve što su Hrvati prolazili na početku rata kao i to što su SRBI prošli tjekom oluje i poslje nje. Samo ne trebamo da sudimo narodima nego pojedincima za njihove zločine. Nijedno riješenje ovakog problema nije lako i neće se riješiti odma.

    2. Teška srca Sony, ali u pravu si. Rat je počeo 1988 sa Jogurt revolucijom u Novom Sadu. Tada je nastupilo otelotvorenje srpskog nacionalizma, a sve dalje je išlo po memorandumu. Brojne kolone iz Knina su samo posledica.

      1. @Građanin Vojvodine

        Promeni nick kojim potpisujes komentare, nema potrebe da se tvoji srbofobni stavovi izjednacavaju sa gradjanima Vojvodine. Bice da su stvari ipak komplikovanije od te vase mantre o „zlim Srbima dok su ostali nevinasca“.

    3. @sony

      To sto si izrecitovao je tipicna hrvatska „istina“ kojom vam ispiraju mozak vec decenijama. Ni jedna rec o hrvatskom sovinizmu koji je bujao u to vreme u Hrvatskoj, o ustaskoj ikonografiji koja je bila na sve strane po Hrvatskoj, o ubijanjima Srba, sikaniranjima proterivanjima, otkazima, zauzimanju imovine i da ne nabrajamo dalje sta se sve radilo u Hrvatskoj mnogo pre balvana i ukljucivanja JNA u sukobe. Ta Hrvatska sigurno nije bila drzava Srba a tesko da je i ova. Zanimnljivo da preskaces i pokusaj stvaranja „Velike Hrvatske“, odnosno slanje hrvatske vojske na teritoriju BiH, stvaranje hrvatske, etnicki ciste paradrzave Herceg Bosne. Pravdas etnicko ciscenje Srba time sto su se bojali zasluzene odmazde pa su zato otisli a da li isto tako pravdas i proterivanje Hrvata iz RSK, zbog svega sta su Hrvati uradili tim ljudima za vreme II svetskog rata i NDH?

  8. Pomirenja nikad nece biti niti neko novo brastvo i jedinstvo jedino u glavama politicara.Narod hrvatske ce duno mrzeti srbe uz pomoc svog klira dok sa druge trane iz Srbije ce stizati tonovi ljubavi i utopije da nekad mozemo ziveti zajedno.Dakle pojedine budale idu na more u hrvatsku i zavrsavaju kako zavrsavaju i tako treba dok se ne dozovu pameti.

    1. Znate li koja je najveca razlika izmedju njih i nas. Mi hrvate ne volimo,ali oni nas mrze. To je ogromna razlika

  9. Oluja je klasicno etničko čišćenje.Svaka polemika je suvišna.Proterati toliki narod sa svojih ognjišta i poubijati… da li je to oslobodjenje?!Hrvati neka slave i svi koji slave genocid i egzodus(bilo koje nacionalnosti),uvek će biti spremni na zločin,jer to nije ljudski.Istorija se ponavlja.Pozdrav svim dobrim ljudima.

    1. Sta bi ti uradio da ti neko u dvoristu postavi barikade? Pa isterao bi ga! Srbin,rezervista,ucesnik nesretnih 90′.

    1. Republika Srpska, nasa drzava etnicki i teritorijalno kompaktna je bio cilj srpske politike. Zato je Krajina zrtvovana. Uz homogenu Vojvodinu, to je uzeto od teritorija Austro Ugarske iz 1918. u najnepovoljnijim uslovima. Vratiti Cg i Kosovo pa idemo dalje. Od zapadnih granica Rs do mora sve je prazno. Stare smo mi Srbi cekalice.

  10. Borise, ja sam svih 10 godina glasao za vas. Za to vreme sve o čemu sada pričaš ili bar dobar deo toga mogao si da uradiš, da normalizujete stanje. Ali se apsolutno ništa nije dogodilo posle atentana na Đinđića. Ti si se manekenisao, Čanak je počeo da peva na Pinku, Čeda je bio pun razumevanja za Kosovo i Srebrenicu, a gradio privatni biznis po Vojvodini, Đilas se bacio u veliki biznis gde u Beogradu niko nije mogao bez njegovog znanja da okači reklamu na jedan bilbord, itd. Svi ste na kraju zasapali, pa vam Vučić i Toma uzeli Beograd, a onda i svu vlast u državi. Borise, skloni se!

  11. Ovakav komentar Tadica samo dokaz koliko demokrate i ljudi iz Bg ne razumeju Oluju, najbolje napravite novu Jugu, suština je da ti ljudi nemaju nikoga da ih razume i pomogne im-a ti ljudi su Srbi, a Bg čine ateisti komunjare koji pomenute smatraju divljacima!

  12. Što baš jedan „Milošević“ da se „miri“? Zašto je komandant Bondstila neki „naš“ Dučić, amerikanac Nik? Što Srbe brane kominternisti anacionalisti antihristi ateisti? Čemu sav taj agitprop? Čemu (i) „naš“ Danas?

  13. Tadicu u pravu ste a i niste u pravu. Hrvatska je proterala 290.000 Srba iz Kraine dogovorom da ljudi mirno izadju i odu prema Srbiji. Hrvati su pucali ubili preko 4.000 civila zasto. Zasto zasto. Zasto. Pa to mora svet da osudi. Zasto mi da se izvinemo kad su oni pucali na nas civile. Kad su ljudi deca stariji mirno odlazili iz Knina.

  14. Zašto nam na nos nabivate ono prije 90 . Sad bi se trebali napucavati kroz 2 svjetski rat kao da Hrvata nije bilo u partizanima. Pavelića je Hitler i Musolini stavio na vlast nije ga narod izabrao.

    1. @Ivan

      Stvarno? Znaci samo vi Hrvati odredjujete sta moze nekome da se nabija na nos, vama nista dok cete vi sledecih nekoliko vekova da mantrate o ‘domovinskom ratu“ i „odbrani od velikosrbske agresije“. Treba vas i cesce podsecati sta ste radili za vreme II svetskog rata jer uporno pokusavate da se predstavite kao nekakve zrtve i moralne gromade iako je dovoljno uporediti brojke i jasno je ko je tu zrtva a ko zlocinac. Pavelic nije pao sa neba, izabrali su ga Hrvati, Hrvati su nosili ustaske uniforme a ne Italijani i Nemci, Hrvati su klicali nacistima kada su ulazili u Zagreb a i 90-tih i sada koristite ustasku ikonografiju a ne partizansku.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.