Tadić: Vučić ima bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema nego što smo ih imali Đinđić, Koštunica i ja

Ostavite komentar


    1. Koje priznanje, ‘leba ti. Rekao je da on nikad ne bi potpisao Briselski sporazum koji su Dacic i Vucic potpisali. Briselski sporazum je najveca izdaja u istoriji Srbije, a vi koji slusate Pink i Marica i citate Informer ste OVCE kao i oni koji slusaju N1, Marinku i Boska. I jedni i drugi imaju isti zadatak da skrecu paznju sa izdaje Srbije i stvaranja “Velike Albanije”. Sve to rade da ne bi lakoveran narod slusao njihove skretnice umesto da nas bar dva miliona bude na ulici dok Dacic i Vucic Briselski sporazum ne poniste.

    2. Ovo je B. Tadic, osnivac SNS. Dugogodisnji koalicioni partner SPS, obozavatelj I. Dacica. Covek koji je Vuka Jeremica iz SPS doveo u DS. Opozicija su neki drugi

  1. … Tadić je svaki problem gledao da preskoči i odloži a one koje je hteo/nehteo morao da reši zapekljo je i iskomplikovao (reforma pravosuđa) toliko da će njihove posledice ostati trajno!

  2. Iz ovog čoveka samo zlo izlazi. On i Koštunica su ti koji su doveli Vučuća na vlast. On i Koštunica su ubice demokratije. Vučić je samo grobar(Toma je u penziji).

    1. Upravo to. Niko nije imao bolje okolnosti za menjanje Srbije, kao sto su to imali Kostunica, pa Tadic. Nazalost, odlucili su se za povratak na staro. Vucic je samo posledica te odluke. Od njega je glupo i ocekivati da bilo sta promeni.

  3. SNS sa prepisanim programom DSa suvereno vlada. Ti i tvoji satrli ste privredu Srbije, napunili džepove a sada ne znate kuda I kako. Potrošeni ste. I uzgred, što si Tadiću uništio na engleski jezik prevedenu knjigu „Magnum Crimen“ ? Zbog svojih prijatelja Hrvata ? Onaj polupismeni Toma Nikolić bio je pravo lice Srbije a ne ti, Čeda, Čanak, Dinkić, Živković, DuPe… i ostali vampiri. Prvorođeni vas je pregazio kao plitak potok i to presvlačenjem u EU odelo a nema većeg demagoga i psihopate od njega. Samo možeš da mu pluneš pod prozor. Gde su Srpski traktori, kombajni, televizori, ma makar čačkalice ? Sve ste uništili. I sada bi još.

  4. Aj se ti lepo skloni, više. Sve smo videli već, ko si, šta si i čiji si!

  5. Izdajnice, KOSMET je Srbija. Nema sta da se resava. Iste sluzbe koje su drzale tebe drze AV, zato je njihov spijun Miki Rakic kontrolisao obojicu. I ti i AV ste Bedni strani placenici.

  6. Vi ste odulstali od Kosova dok jos nije doslo do samoproglasenja, nazalost. Trebali ste da se borite, a ne da odustajete.

    1. “Samoproglasenje” kako ste naveli je JEDNOSTRANO i nije vredelo nicemu dok Dacic i Vucic nisu potpisali IZDAJNICKI Briselski sporazum. Vucic je otisao korak dalje, pa je Ramusa Haradinaja uz pomoc tzv. “Srpske liste” izglasao za premijera. Vucic nije trazio da Haradinaj bude izrucen Srbiji, kad je bio uhapsen, cime je Vucic spasao Haradinaja za zlocine nad Srbima i vađenje organa. Vucic ne trazi izrucenje ministra iz Vlade tzv. “Kosova” koji je u Nisu pravosnazno osuđen na 15 godina zatvora zbog zlocina na Kosarama. Vucic nije trazio izrucenje doktora iz Izraela koji je Srbima vadio organe na KOSMET-u, kada ga je Kipar uhapsio. Vucic je oformio tzv. “Srpsku listu” koja je registrovana u okviru “ Republike Kosovo”. Vucic je naterao Srbe da glasaju na izborima tzv. “Kosova”. Vucic je naterao srpske sudije da poloze zakletvu u Pristini pred albanskim grbom i zastavom (to Tadicu nije palo na pamet). Vucic ima dva ministra u Vladi tzv. “Kosova” od koji jedan ide na moliteveni dorucak u Vasington, a drugi je poveza sa kriminalom na severu KOSMET-a. Vucic je predao Trepcu i Gazivode. Vucic je predao knjige iz Katastra koje dokazuju da je 58% zemljista na KOSMET-u uknjizeno na Republiku Srbiju. Vucic iza leđa srpskog naroda i iza leđa Srbije sa neprijateljima u Vasingtonu raspravlja o KOSMET-u, o kojem se moze raspravljati jedino u UN. Vucic moze svoju imovinu da poklanja, teritoriju drzave ne moze. Tadic je bio katastrofa, ali pored Vucica neprijatelji nam ne trebaju!

  7. Isti taj Tadic nije ulozio gram svog truda da dodje do resenja problema Kosova, on je svojim stavovima i doveo Srbiju u ovaj polotaj u kakavom je sada kada je u pitanju Kosovo.

    1. Treba znati gde i koji sraf treba zavrnuti ili odvrnuti.
      To vi niste znali!
      A kao drugo: Tajna sluzba Srbije radi sada u interesu drzave.
      Ona ima druge zadatke, a ne da preispituje ili trazi da li Gosp. Nikolic ima neko vanbracno dete.

  8. I moja drugarica je bila ružna,smešna i bez ikakve šanse kod frajera pre pola godine! Sad sa silikonims na 5 mesta i veštačkom kosom i trepavicama je neviđena riba…za svu onu „gospodu i dame“ koji i ovog bivšeg shvataju ozbiljno…

  9. Mislim da Tadic gresi. Situacija je tada bila povoljnija jer u to vreme Kosovo nije bila samoproglasena drzava.

    1. Petre, u pravu si. Ali, mrzitelji ne vide ništa, oslepeli su od mržnje.

  10. Predsednik nema bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema on je stvorio bolje uslove. U tome je razlika.

  11. Preneo si pregovore iz UN u EU.Podneo sramnu tuzbu MS i time legalizovao nezavisnost Kosova.Uspostavio granicu na jarinje.Samo ti nemoj da pricas o KiM.

  12. Tadic nije ima m..a za resavanje sustinskih problema Srbije. Hteo je svima da se dopadne, a to je apsolutno nemoguce!

  13. Okolnosti zavise, u velikoj meri, od onoga sto hocemo, sta radimo – tj. akcija-reakcija. Jednostavno prethodne vlasti nisu radile kako treba.

  14. Pardon gosn Tadic- Zasto mora da se resi bas sada do juna 2020. A ne naprimer u drugom Trampovom mandatu.
    Navedite bar jedan razuman i logican razlog ZASTO MORA DA SE RESI
    I mi cemo Vam poverovati. Nemate prava da o tome znate samo Vi, a ne i mi, jer to je teritorija koja pripada i svakom od nas, a ne samo Predsednic8ma, koji su mozda i korumpirani od albanskog lobija.

  15. Ni jedan od Vas nije izabran, niti ustavom ovlašćen da to rešava.

  16. To nam jos vise govori o kvalitetima naseg predsednika. Retko koji bi politicar to priznao!

  17. Da je IKO od pomenutih pokusao da prizna poraz i potpis na akt predaje koji je Milosevic ucinio, pojela bi ga u nacionalsitstickoj euforiji Srpska Radikalna Stranka. Zato je, u nedostatku hrabrosti Tadic igrao unapred izgubljenu bitku. Ono sto mene nervira je to sto umesto da otvoreno kaze da bi ga Vucic nabio na kolac, Tadic IZMISLJA: „Mi imamo vrlo loše primere nacija koje su bile traumatizovane međunarodnim rešenjima njihovih teritorijalnih problema, posle ratova, rekao je Tadić, a kao primer naveo Trijanonski sporazum kada je u pitanju Mađarska.“ E, pa dragi moji, Austrouggarska je PODELJENA jer je izgubila rat. I bas je nekoga briga sto su oni traumatizovani. Od kada je sveta i veka ko izgubi rat, izgubi i teritorije. Pa kada smo onako ludacki pod Milosevicem zapoceli razne ratove i sve IZGUBILI (ko nam je kriv sto nismo pobedili), ima da snosimo posledice. GOTOVO. Pa je krajnje vrme da stavimo prst na celo i razmislimo o SVOJIM gresima, i prestanemo da krivimo druge.

    1. Ti imas diplomu profesorke da se ispita , Srbija je pukla ustavom iz 74 kada je podeljena na tri identiteta Srbija I dve pokrajine. 81 je pocela pobuna na Kosovu kad su Srbi bez Beogradskog pasaluka bili mobilisani za KIM I tada je pocela da puca Jugoslavija a za Milisevica se nije ni culo, Arnauti su nosili po KIM Albanske zastave I ubijali Srpske policajce „pisam ti se na diplomu mora da ti Arnauti dali“

  18. Ostaće upamćen po tome da ga je na izborima pobedio Toma, domaćin iz Bajčetine, koji se, u pauzama između dva prepeka, bavio i politikom . Od neprekidnog gledanja u ogledalo i samoobožavanja (ogledalce, ko je najlepši na svetu) nije video šta se iza brda valja i kakva nesreća se sprema. I nesreća je došla

  19. Da ali vas trojicu nazivao izdajnicima (da budem iskren, zbog nekih drugih razloga, poput privatizacija, ne volim ni jednog od vas, ali ste bili gospoda za ovaj radikalski ološ).

  20. Ova tuzna figura, ova ruina ne moze da se zaustavi. Niti da pokaze trunku samokritike. 1/ govori o tom vremenu samo u prvom licu jednine. On je bio samo na mestu predsednika republike, a ne Vlade Srbije. Dakle, ceremonijalno mesto koje je zloupotrebljavao. To je los primer. 2/ Nazalost, u to vreme je paraleleno bio i predsednik politicke stranke DS, sto je protivustavno. Veoma los primer. 3/ pomenuti Djindjic i Kostunica su bili predsednici Vlade i imali su ustavna i zakonska ovlascenja, za razliku od mesta predsednika Srbije. Inace su obojica strostruko sposobnija. I nisu bili u koaliciji sa SPS.

  21. Kaže Tadić,a koja je to bolja okolnost? Vučić makar gleda interese svog naroda a vi ste gledali samo svoje.

  22. Sto se bre Tadicu ne sklonis od politike pokazao si se u tvom mandatu pokrali ste boga unistili Srbiju Vojsku Srbije prodali oklopna vozila I dobre tenkove pretopljeni za Amerikance sto neukrades neki vinograd I kao nepismeni Zivkovic predjj na stvar zasta si sposoban brate poljoprivreda nakralk ste se dosta ti Djilas Jeremic Sutanovac …….budi bog svama

  23. Pa sam je stvorio te uslove i to iz dna u kome si ih ostavio. Dok to vi shvatite mi u SNS komotno pobedjujemo.Ziv bio.

  24. Srbija je spremna uvek za dijalog. Dijalog je ključan za rešavanje svakog problema.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.