Tepić: Nisu pozvali da budemo potpisnici apela evroposlanicima 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Marinika Tepić, predsednica poslaničke grupe Ujedinjenih u Skupštini Srbije, kaže da Stranka slobode i pravde, čija je potpredsednica, nije među potpisnicima apela koji je deo proevrospke opozicije uputio evroparlamentarcima u vezi stanja u Skupštini Srbije, jer nisu ni pozvani da to učine.

„Podsetiću vas da sam na sastanku u parlamentu sa Bilčikom i Nemecom direktno od njih tražila da se parlamentarni dijalog mora vratiti na dva osnovna problema, a to su otvaranje RTS-a za kritičko mišljenje umesto protekcionističkog i servilnog informisanja u korist vlasti i ignorisanja sktuelnih problema, kao i smanjenje pritiska na birače naročito kroz javni sektor“, kaže Tepić.

Apel su potpisali Demokratska stranka, Pokret Srbija centar – SRCE, Zajedno i Zeleno-levi front – Ne da(vi)mo Beograd, a njime predlažu da se misija Evropskog parlamenta proširi na ključne aktere i ključne probleme u društvu, pre svega na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore. Dopis su uputili poslanicima Evropskog parlamenta, Vladimiru Bilčiku i Matjaž Nemecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari