Marinika Tepić: Vučić je sad uhvaćen na delu 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Aleksandar Vučić je sad uhvaćen na delu. On je uhvaćen na delu da je vršio pritisak na čoveka koji je preuzeo na sebe krivicu za nešto za šta nije kriv, a da će Vučić to da reši. Za uzvrat taj čovek treba da dobije neku uslugu bez obzira koju.

Već imate tri krivična dela u sticaju na jednom mestu. To je jedan od ključnih problema koji je nerešiv dok se ne promeni vlast – navela je Marinika Tepić, nositeljka liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na paralemntarnbim izborima gostujući danas na televiziji Nova S.

Ona je povodom izjave policajca Goran Stamenkovića, koji je jedini preuzeo krivicu za rušenje u Savamali, rekla da je tužilac trebao da reaguje najkasnije za 24 sata.

Tepić je pitala kako da se očekuje da policija ili tužilaštvo procesuiraju bilo šta kada, u slučaju grupe Veljka Belivuka, kojem je danas počelo pripremno suđenje, imamo optužnicu koja startuje tek od 2019.

– Staruje tel od 2019. da bi se prikliri tragovi od 2013, 2014, 2015 direktne sprege sa Vučićem i njegovom partijom i bartijom. Sad imamo svaljivanje krivice na Dijanu Hrkalović a neće biti da je samo ona kriva. A njeno imenovanje je potpisao Vučič – podsetila je Tepić.
Upitana da li građani znaju da državne institucije ne rade svoj posao, ona je odgovorila da građani znaju da ništa ne valja.

Prema njenim rečima, u Srbiji je tolika produkcija afera da jedna drugu preklapaju.

– Ali važno je da ne zaboravimo motiv. Cela afera rušenja u Savamali, kada se prvi put dogodio slom države i sistema, je jer je Aleksandar Vučić obećao Arapima da će ima dati pola Beograda ili najznajačjniji deo – ukazala je ona. Kako je navela,u prvih šest meseci posle promene vlasti treba vratiti pravdu u Srbiju, jer je poslednjih deset godina života prošlo u lažnim obećanjima.

Upitana o otvorenom pismu koji je lider SSP Dragan Đilas danas uputio RTS, ona je rekla da nema sumnje da je rat u Ukrajini planetarna tema na koji niko ne može da ostane ravnodušan.

– Osim te teme naš život ide dalje. Čekaju nas izbori 3. aprila i to je život u Srbiji. U parlametu se odvija ceo život, tamo se bira vlada, donose zakoni, plate i penzije, tamo su zdravstvo i prosveta, vraćanje otetih penzija ili uspostavljanje socijalnih penzija za šta se mi zalažemo. Jedina politička tokšou emisija na RTS je „Reč na reč“ koja ide jednom nedeljno. Polovina gostiju se nikad ne menja i to ej stana vlasti a druga polivina se menja i to je strana opozicije. Svake druge nedelje možete doći na red da nešto kažete na RTS, a onada se sve teme svedu na Ukrajinu. Mi moramo da se bavimo temama i našim životom nakon 3. aprila i Đilas argumetovano navodi životne teme od kojih svi zavisimo 24 sat dnevno – objasnila je ona.

Tepić ne veruje da premijerka Ana Brnabić sme u duel sa njom.

– Zovem je godinama da dođe da se izmerimo i da vidimo šta iz svoje glave može da složi, da ne slaže, da izdrži u ozbiljnoj debati sa argumentima a ne sa nameštenim pitanjima. Ali ne verujem da sme – zaključila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari