Trajković: Ciničan potez Kurtija da postavi spomen ploču na kafić "Panda" 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Političarka sa Kosova Rada Trajković ocenila je danas da je ciničan potez kosovskog premijera Aljbina Kurtija da postavi spomen ploču na kafić „Panda“ u kojem je na današnji dan pre 25 godina ubijeno šest srpskih mladića.

„Da je iskrenosti da se razobliče maligne operacije za destabilizaciju Kosova, uz ovu spomen ploču nevinim mladićima iz Pande, bile bi postavljene i ploče nastradalim žeteocima u Starom Gracku, kao i ubijenoj deci u Goraždevcu čije su ubice neznane“, poručila je Trajković, prenosi Kossev.

U oružanom napadu dvojice maskiranih lica 14. decembra 1998. godine na goste kafića „Panda“ u Peći ubijeni su Ivan Obradović (15), Zoran Stanojević (18), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Ivan Radević (24) i Dragan Trifović (18).

Teže su ranjeni Vladimir Lončarević (18) i Mirsad Šabović (34), dok je Nikola Rajović (18) prošao sa lakšim povredama iz automatskog oružja.

Kosovski premijer Aljbin Kurti postavio je spomen ploču na nekadašnjem kafiću, sa porukom da je vinovnik zločina državna bezbednost Srbije, te da je šest nevinih albanskih mladića zatvoreno i teško mučeno.

„U jeku terora Srbije nad Albancima, u prostorijama ovog kafića, 14. decembra 1998, po naređenju Državne bezbednosti Srbije, streljano je šestoro srpskih mladića“, piše na novopostavljenoj spomen ploči u Peći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari