Turajlić: Nema ni jedne stvari koju Vučić radi koja nije protivna Ustavu

Ostavite komentar


  1. Ne razumem Profesorku Turajlic. Umesto da je ponosna sto Srbija, jedina na Planeti, ima ‘Ustav na dve noge’, koji se krece, gestikulira, kezi se i laprda na TV Pinku, levom rukom otvara kineske fabrike a desnom kineske koridore, i sam vodi svoje privatne pregovore u Briselu, … ona to kritikuje?!

  2. Tako je. Taj čovek će toliko kompromitovati predsedničku funkciju da više niko neće hteti da bude predsednik. Šta je to što ga goni da bude iznad svega pa i iznad ustava? Da nije ono jevanđelje na koje se zakleo relativizujući time upravo taj ustav? Ne silazi s televizije kao dete s trešnje. Blažen među novinarkama, i novinarima, u stanju je da okupira sve frekvencije. I sad on kao ima nešto da nam poruči s Kosova, i to nešto što neće biti laž! Daj bože da se i to desi, pa da ga tamo Srbi isprate sa ovacijama kad im kaže da je učinio sve da postanu Kosovari, da je mir u regionu važniji i od nas i od njih, da ne beru brigu za sebe, svoju decu i njihovu budućnost jer ćemo se jednoga dana svi mi, sve sa Albancima jednim i drugim, naći zajedno u EU. Te da je on lično već sad ponosan na to ali da nikakva opozicija u tome nema nikakvih zasluga, bez obzira na to što mu ova ovdašnja zapravao samo sparinguje kao što i on sparinguje Tačiju. Kaže li im to jasno i glasno, a posebno kaže li im da će se o tome odlučivati na referndumu u kojem oni neće moći da učestvuju jer nisu više građani Srbije, dobiće spomenik u Kosovskoj Mitrovici veći od Klintonovog u Prištini.

    1. Vucic je pravi presednik kojeg Srbija nikada takvog nije imala a dusmani mogu samo da ga mrze

      1. Stojane jel se sećaš one telefonske zajebancije od pre 15-ak godina kad je lik zvao Stojana iz okoline Kruševca? Znaš kako je započinjao svaki razgovor s tvojim imenjakom, spominjući jednu egzotičnu životinju što ima neverovatno sposobnost za penjanje po drveću.

      2. Nauči se pismenosti Stojane. Ako je to ikako moguće. Tvoj predsednik krši Ustav. Tu nema izgovora

  3. „Mi smo potpuno neinformisana gomila ljudi…“ Је л’ то проф. Турајлић говори како није обавештена да је Србија изгубила право да управља Косовом?! Зар она да не разуме да Вучић кува жабе да их припреми да спознају истину коју је од њих јуловска пропаганда скривала две деценије?! Одакле разумним и интелигентним људима потреба да се праве луди и необавештени? Cui bono?…

  4. Zašto Danas i svi ostali pametni novinari uopšte daju prostor Vučiću koji krši Ustav i zakone na svakom ćošku? Lik je preuzeo od svog mentora Borisa Tadića sistem samovlašća i sada lupeta o svemu i svačemo za čega po Ustavu nije nadležan (plate, penzije i sve drugo). Probajste da ga ignorišete, biće bolje svima.

  5. Nemački precizno:Vučić,pozvan na svadbu“…in Serbien alles beherschenden politiker bestätigt..“-Iz Brunschweiger Zeitung,od juče!!

  6. Covek (Vucic) nista neradi on samo kopira velikog sultana Erdoana da se niko za nista nepita ni parlamant od 620 poslanika ni vlada ni vojska ni policija ni sudstvo, samo mora da se pita on svevisnji sultan Erdoan PARDON hteo sam reci kralj Aleksandar. Nebi me cudilo da i srpska vojska digne migove i bombarduje Skupstinu Srbije kako bi je spasio kralj Alevksandar i proglasio srpske neprijatelje na celu sa srpskim Fetulahom Gulenom. Proglasio je Erdoan sebe vecim Ataturkom i od samog Ataturka bas kao sto je to uradio kralj Aleksandar da je veci Tito od samog Tita.
    Nije Daca za dzabe pevao na uvce Erdoanu.
    Jedino jos Aleksandar nije ponovo poslao vojsku na srpske Kurde, PARDON na Bosnjake i okupira BiH. Kako se stvari odvijaju ni to me nebi iznenadilo…
    O Kosovu se nema sta vise pricati, sve price su zavrsene ostalo je samo farbanje naroda i dokazivanje da je crno bijelo ….

Ostavite komentar


Politika

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra… 9

Petković tvrdi nije bilo dinara, a Kosovska policija: Skoro 75 miliona dinara, 1.6 miliona evra…

Oko 1.6 miliona evra, oko 74 miliona i 700 hiljada dinara, oko 19 hiljada i 500 franaka, oko 13 hiljada američkih dolara uz 40 australijskih dolara i dokumentaciju – zaplenjeno je u sinhronoj akciji Kosovske policije i kosovske poreske službe danas na severu Kosova. Istovremeno zatvoreno je 5 filijala Poštanske štedionice i Uprava za trezor Ministarstva Republike Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.