Šabac: Naprednjaci proglasili pobedu, ali očekuju poništavanje izbora 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je da je lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“ u Šapcu osvojila 52 odsto glasova na osnovu obrađenih 22 od 27 biračkih mesta na kojima su ponovljeni lokalni izbori.

Glišić je rekao da su trendovi takvi da će Srpska napredna stranka imati 500 glasova više nego na izborima 21. juna.

Dodao je i da će lista „Šabac je naš“ aktuelnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića imati oko 1.000 glasova manje nego na izborima održanim 21. juna.

Glišić je izjavio da je ta stranka bez ikakve dileme pobednik izbora u Šapcu.

Glišić je dodao da su uslovi bili takvi da nisu dostojni bilo kakvih izbora, kao i da su se pravila menjala, te da su vršeni pritisci na njihove članove.

Prema Glišićevim rečima, SNS je na 22 biračka mesta osvojila 21. juna 46,2 odsto glasova, a sada 52 odsto, dok je Zelenovićeva lista tada imala 28,85 odsto, a sada ima 26,5 odsto.

„Trendvoi su takvi da će SNS sačuvati svojih 37 mandata, možda osvoji jedan ili dva više. Nema dileme SNS je pobednik ovih izbora“, poručio je Glišić.

Očekuje da, kako je rekao, „njihova Gradska izborna komisija“, iako je „pronađen izborni materijal u autu Nebojše Zelenovića“, poništiti glasanje na svih 27 biračkih mesta, kao što su poništili sa svih 100 u junu, ali je poručio da će koliko god puta da SNS ide na izbore, sve ubedljivije pobeđivati.

Podaci o izlaznosti na ponovljene lokalne izbore u Šapcu pokazuju da je do 19 sati glasalo 52,47 odsto od ukupno 28.800 građana koji imaju pravo glasa na tim mestima.

Danas su zabeležene brojne nepravilnosti na biračkim mestima.

Zelenović: Svi su se popravili u odnosu na prvi krug

Predvodnik liste „Šabac je naš“ i aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je večeras da su na ponovljenim lokalnim izborima u tom gradu svi pomalo popravili rezultat na račun manjih stranaka iz „prvog kruga“.

„Od 27 biračkih mesta do sada smo obradili 14, nešto više od pola. Dosta se situacija promenila. Svi su pomalo popravili rezultat na račun manjih stranaka iz prvog kruga“, kazao je Zelenović za NovaS.

Prema njegovim rečima, čeka se rezultat sa 13 biračkih mesta.

Zelenović je naveo da su neke liste koje u prvom krugu nisu prešle cenzus, a tradicionalni su partneri njegove liste, sada blizu cenzusa.

„Ja sam optimista. Govorimo o par desetina glasova“, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari