Brojne nepravilnosti na ponovljenim lokalnim izborima u Šapcu 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

S obzirom m na veliki broj  nepravilnosti koje su Gradskoj izbornoj komisiji prijavili članovi biračkih odbora do devet  časova Gradska izborna komisija obaveštava javnost o okolnostima pod kojima se odvija ponovljeno glasanje na 27 biračkih mesta.

Kao jedna od nepravilnosti, prijavljeno je javno glasanje na biračkim mestima broj 16 –  Donji šor  2,  18 – Donji šor 4,  41 – Majur 3,  49 – Petkovica,  65 – Orid,  82-Pocerski Pričinović, 86-Sinošević.

U  neposrednoj blizini biračkog mesta br. 34 – Tabanović, prijavljeno je prisustvo oca kandidata na listi SNS  koji biračima koji dolaze na biračko mesto nudi novac za dat glas.

Identična situacija je prijavljena i na biračkom mestu 36 Ševarice, gde je jedan od kandidata za odbornika SNS-a, sa još jednim članom SNS-a, takođe davao novac biračima koji su pošli na glasanje.

Ovaj slučaj, Komisija je prijavila policiji u  devet časova. U neposrednoj blizini biračkog mesta 100 – Donja Rumska, na udaljenosti manjoj od 50 m, primećeno je vozilo (Komisiji poznatih registarskih oznaka) u kome sedi nepoznato lice i evidentira glasače koji dolaze radi glasanja.

Sve nepravilnosti koje su do sada prijavljene odnose se na pristalice i glasače  SNS. Takođe, konstatovano je na pet biračkih mesta (Orid, Donji šor 2, Donji šor 4, Majur…) da su članovi ili oni koji su prodali svoj glas javno glasali kako bi, verovatno, time opravdali novac koji su dobili.

Na ovaj način i  ovakvim delovanjem SNS već su se stekli uslovi da se na sedam  biračkih mesta izbori opet ponove.  Pored toga sve fiksne linije, koje su članovima biračkih odbora date kao kontak sa Komisijom, blokirane su od jutros.

Kvar je prijavljen Telekomu, ali , do izdavanja saopštenja, kavr nije otklonjen, tako da je otežan kontakt sa biračkim mestima. Do danas nije bilo problema u funkcionisanju tih telefonskih linija, a i sve druge linije u zgradi Gradske Uprave u Šapcu su u funkciji. Inače, koordinator  u IJ telekoma u Šapcu je Boban Birmančević, poverenik SNS U Šapcu.

Brojne nepravilnosti na ponovljenim lokalnim izborima u Šapcu 2
Foto: ”Ekipa” SNS ispred Škole”Jevrem OBrenović”/Podrinske

Na ovaj način „Telekom“ se neslavno uključio u najprljaviju izbornu kampanju koja se ikada u Srbiji vodila.

Po celom gradu, naročito u blizini biračkih mesta, naprednjaci su formirali svoje „štabove“ a kako „Podrinske“ saznaju glavni štab, iz koga se sve kordinira, nalazi se u Restoranu „Kamila“ u ulici Koste Abraševića (preko puta Biblioteke šabačke).

Tokom izveštavanja bilo je i pretnji novinarima. Ispred biračkog mesta kod OŠ „Laza K. Lazarević“ napadnut je snimatelj TV Šabac a prećeno je i novinarki ove televizije.

Takođe, istoj ekipi prećeno je i u Pocerskom Pričinoviću a ništa bolje nije prošla ni novinarka „Podrinskih“ koja je snimila aktiviste SNS koji, sa spiskovima, „kontrolišu“ svoje glasače i zastrašuju birače ispred OŠ „Jevrem Obrenović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari