Ujedinjenje Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratske stranke u DS 19. maja

Ostavite komentar


  1. Pod imenom DS, vraca se secanje naroda na period lose vladavine (rezima) DS-a. Samo rastrkani u vise grupacija imali ste sansu za rehabilitacijom, ovako ponovo okupljeni-nemate. Niste stigli ni da se preobucete, a kamo li promenite stavove i uvidite greske. Za sve vas je DSS sa Milosem Jovanovicem stranka bez premca, beskompromisni borac protiv rezima, neopterecena imperativom dolaska i opstanka na vlasti, stranka koja ima ideologiju. Nije ni malo cudno sto Kostunica nije hteo u savez sa tadasnjim radikalima, zatim sto je napustio vlast sa demokratama, kao sto nije ni Milos Jovanovic hteo u ovaj od pocetka nedefinisani SZS. Kao i uvek vreme ce svakom pokazati i dati za pravo.

    1. @Zika Zivac
      Interesantan je taj Jovanovic, ima potencijala i mlad je. Ukoliko ostane van bilo kakve koalicije nema ga.
      Ideoloski mi nije blizak ali cenim principijelnost.

    2. To je sve farsa jer ujedinjeni ili neujedinjeni to su sve vec vidjeni likovi i prica.

    3. Dss je glavni krivac fijaska petog oktobra.. Koštunica je ostavio u životu SPS, Srs i JUL… Oni su preživeli zahvaljujući njemu a njegov dss gurnuo u ambis.

    4. Beskompromisni borac, lepo zvuči nema šta! Ali, istina je u genu te frakcije DS a koju je metiljavi Koštunica oformio na principu, je’a’i bi se al da nam ne ula’i! Frustraciju i spoznanje svoje ništavnosti upoređujuči sa sa Đinđićem i enrgiju naroda koju je Đinđić podigao na ni nivo stvaralaštva nove Srbije, kao da je prikljućio na masu, zemlju. Nestala je za samo godinu dana posle ubistva Đinđića! I pitanje svih pitanja, zašto se nije i pored poziva pojavio na sudu? Taj Jovanović je reinkarnirani Koštunica, evnuh junačina !

  2. Pa vi iz SzS se više mrzite medju sobom,nego što mrzite Vučića,zato ste jedni druge izbacivali iz DS-a.Sad se kao ujedinjujete do prve prilike,pa opet na pljuvanje jedan drugog.Niste se vi promenili,vi samo mislite da je narod glup i da je zaboravio vašu vladavinu.

    1. Ovi protesti su pokazali da narod nije zaboravio žute i njihovo jahanje naroda. Naprednjaci su samo preuzeli palicu.

        1. Pa na to pitanje je Vučić neki dan dao odgovor, ovi pre njega su bili nikakvi a oni koji će doći posle njega će biti još gori! Ki konfucije, bog te mazao!

        2. Dovoljno je da ih pamtimo samo po auto-putevima,železari u Smederevu KBC u Nišu,14 MiG29…i ne mora više ništa,čak i to je previše spram uništavanja svega od 2000.do 2012.

    2. Vladavina žutih je bila 100 puta bolja od SNS. Zaboravio si da je DS vratio kopnenu zonu bezbednosti, vratio pokradene pare od Jezde, Dafine, pokradenu staru deviznu štednju, zaostale penzije, zaostala 24 dečja dodatka, 25 poljoprivrednih penzija, podigao BDP sa 6,5 milijardi dolara na 50 milijardi, da su podigli devizne rezerve sa 0,5 na 12 milijardi dolara, da je prosečna stopa rasta BDP-a od 2001. do 2009. (do svetske ekonomske krize) bila 6%, dok je u poslednjih 7 godina prosek 1,37%, da smo od 2001. do 2012. imali kumulativan rast BDP-a od 46%, a od 2012. do 2019. samo 9,6%, zaboravio si da se od 2001. do 2004. rodilo najviše dece u poslednjih 20 godina, a da se 2018. godine rodilo najmanje dece u psolednjih 120 godina.

      1. Au,ala se ti nalupeta…je’l to lažeš decu?Kako je to bilo moguće kad ste sve fabrike pozatvarali i rasprodali a ljude ostavili bez posla?Kako je to moguće kad je bilo više penzionera nego zaposlenih?Uz pomoć kredita koje i dan-danas otplaćujemo.Laži ti nekog drugog,ne nas koj vas pamtimo po burazerskoj privatizaciji.

  3. Uporedjujuci zute i ove ,zuti su od evrope imali zadatak da se izvrsi sto brza privatizacija to jest da se uniste sve domace firme e sad ovi su dobili zadatak da dovedu prljavu industriju sa zapada koja je tamo zabranjena i jos da daju velike subvencije za savakog radnika koji ce raditi po naj nizim platama u regionu ,pa normalno da ce doci ovde da plati radnika 250 eura sto da placa u Sloveniji 1000 eura ili u Hrvatskoj 700eura i onda se hvalimo kakve smo mi face kako smo sposobni to je ponizno za radnicku klasu.Kao drugo nesto sto se nemoze platiti to je sloboda za vreme zuti u predizbornoj kampanji Nikolic je vise imao u prostora u medijima nego Tadic to je demokratija samo sto nije bila dobra za Tadica. Ovo sto se dogadja sa medijima i slobodom govora nije dobro ne interesujeme ko su zuti a ni ovi ali hocu osnovna ljudska prava slobodu govora slobodu misljenja a ne ako mislim drugacije ja sam onda fasista i izdajnik e sa time se nemogu miriti to je razlika izmedju zuti i ovi koji sad vladaju.Ovo sto se dogadja klizi ka diktaturi protiv toga se mora boriti sloboda je naj vece bogastvo.

    1. Koje teorija zavere. Ovi su „imali zadatak od zapada“, shavatanje politike na nivou malog Đokice. U privatizaciji je učestvovalo oko 1300 privrednih subjekata od 120-130 hiljada preduzeća (znači oko 1-2%), od toga gomila propalih gubitaša kao Sartid koji nije u svojoj istoriji poslovao pozitivno pa ga je preporodio US-Steel ili cementare koje su nagurale dugove od 30-40 miliona evra pa ih Francuzi preporodili i danas su opštine sa najvećom platom u Srbiji Beočin i Novi Popovac (gde se nalaze te cementare). Inače, i dans su 6 ili 7 od prvih 10 najvećih izvoznika u Srbiji upravo firme koje su privatizovane u vreme žutih.

    2. Pa gde ste sada vi intelektualci, profesori i drugi mnogoumni ljudi, da pomalo pohvalite vase istomisljenike za pismenost? :Ajde istaknite se? Do sada ste bili vrlo revnosni

  4. Da prikazem slikovito ovo najavljeno ujedinjenje .. žutaća..
    Zajedno za Srbiju (0,2%)+ SDS(1,3%)+DS(2,8%)= 4,3%! Pametnom dovoljno…ako i Boskica navatate, odoste na skoro 7%.. e tad vec imate osnov da trazite od Vucica da vam bezuslovno preda vlast..u Gornjoj Sabanti..ha,ha,ha…

  5. …evidentno je da se ujedinjenje u DS pravilo ciljano za SDS! Ako znamo da su sadašni predsednici onih prvih i ovih drugig dobri prijatelji i zemljaci a u DS-u je i osoba koja je bila doduše kratko predsednik koji je doživeo fijasko na Beogradskim izborima a čiji je kum upravo predsednik SDS-a, na osnovu svega ovog predviđam dalji sunovrat DS- a, mada …jedino Kena.. !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.