Uvođenje sankcija Rusiji: Koliko je ozbiljna pretnja Bocan-Harčenka Srbiji?

Šta je ruski ambasador u Srbiji zapravo poručio kroz intervju za ruske medije uoči sastanka sa Vučićem

Ostavite komentar


  1. Definicija „diplomatije“ isključuje pretnje i ucene, a ovaj se ponaša kabadahijski, bahato, bezobrazno. Treba li to ovom jadu od države? Još jedna čizma koja nas gnječi kao crva…

  2. Ovaj ambasador već godinama muti vodu. Hej, pri tom sad i preti! Treba da izmarširati momentalno.

  3. Šta tu nije jasno? Ako uvedemo sankcije Rusiji plaćaćemo gas višestruko skuplje nego sad, a to povlači brojne negativne posledice i za građane i za privredu i za državu.

  4. Ova analiza me podseti na Ćopićev komentar kada su ga pitali šta je želeo reći u svom romanu. Rekao je da pitaju kritičare, valjda oni bolje znaju.

  5. A da ne pricamo o postrojavanju politickog vrha na nivou predsednika drzave.Jedan ambasador postrojava predsednika, to je taj nivo.

  6. Osim gasa u cemu se sastoji tolika zavisnost Srbije od Rusa. Pa cela Evropa inace koristi Ruski gas. Kako svi tako i mi.

  7. Neće više ni njegov „prijatelj“ Putin da trpi njegove laži i manipulacije.

  8. Dobili su NIS zato sto je trebalo da izgrade juzni tok koji nisu nikad izgradili. Treba ponistiti taj dogovor, suditi odgovornima i vratiti NIS Srbiji, oterati Gazprom i uvesti sankcije azijatima.

  9. Bas da vidim sta to Rusija moze Srbiji ako joj Srbija uvede sankcije? Bas NISTA! Povecace cenu gasa? Pa sta? Najbolje je prekinuti svu ekonomsku saradnj pa da vidimo. Ionako sav izvoz i uvoz Srbije je vezan za Evropu!

  10. Šta će da se desi ,ako na gasnom putu , neko zavrne slavinu, kako će ambasador da pomogne Srbiji da ne trpi ekonomske posledice? Da ne bude po onoj staroj…nema ga ali je jeftin..

  11. Došla maca na vratanca. Šta sada? Valjda smo 1948.g.raskrstili sa tim?

  12. Koliko su ljudi istorijski neosvešćeni pa apsolutno ne razumeju šta se oko njih dešava i samim tim potpuno pogrešno shvataju čak i ovako jednostavne izjave. Nije sve u trenutnim finansijskim interesima i ne može se samo na njih gledati.

  13. I tako to zvuci iz pera novinara, to sto ta pretnja nikada nije izgovorena, to nema veze, bitno je zadrzati antiruski kurs..

  14. Да ли друга страна чита ваше текстове?

  15. Zapad od silnog davanja novca Srbiji prvo da plati odštetu vrednu 100 milijarde.Dosta više da zaludjujete ovaj narod sa silnim davanje od strane zapada.

  16. Najstrasnija pretnja je kad pominje „socijalnu sferu“, poturanje nemira I sukoba u ovoj napacenoj zemlji, samo nam jos fali da se povatamo za guse. Takve „prijatelje“ treba proterati iz zemlje, pre nego sto se raselimo I nestanemo kao narod.

  17. Што даље од њих ,историја је показала да су ђавоља посла сарађивати са њима . Са њима је најбоље немати ништа .Ту пре свега мислим на њихову хегемонистичку и агресовну политику, кроз историју.Што се тиче руског народа , робови као и ми .

  18. Treba čuvati OBRAZ,jer voda sve opere ali obraz ne.Ako zaboravimo bombe onda AV neka uvede sankcije.

  19. Danas uvedeno sankcije, sutra Englezi obnavljaju rezoluciju da su Srbi genocidni, prekosutra Rusija ne stavlja veto i Srbi postaju genocidni narod. Toliko.

  20. @Vasa
    Aman vise sa tim bombardovanjem… To je bilo pre 23 godine. Jel imas decu? Jel tece zivot dalje?
    Po tebi onda treba i Grci da kazu „Dusan Silni nas osvajao i ubijao, sta ce nam Srbi na moru?“
    Mislim, stvarno, do kad cemo da zivimo u proslosti?!

  21. Rusija preti, ali neprijateljski zapad, „nikada“ to ne radi! Šta radi nemacki ambasador Šib, šta radi američki?Sram vas bilo Nikoliću!

  22. Mnogo smo i još ćemo propatiti zbog zablude da će nam Rusi u bilo čemu pomoći. Nekoliko porodica koje su nas opljačkale i odnele novce i biznis u Rusiju i nekoliko neodgovornih političara vezali su nas u tu glupu priču o energentima i stojimo u mestu, umeszo da raskinemo sa tim idiotskim ugovorima, pa makar se ove zime i snslazili, ali da skinemo taj ruski jaram i počnemo raditi svoj posao.

  23. Mi smo sluge i Zapada i Istoka,nikad mi necemo biti samostalni,em smo mali,em su nam politirari kroz celu istoriju samo sluge,koje misle samo na sopstvene dzepove

  24. Verijete, u „danas“!? I njihove izjave!?
    Naivno narode, i glupo.
    Objavi moj komentar, nemoj da ga brises, „demokrato“!

  25. Pa naravno zasto da ne kaze to sto je rekao a nas predsednik nek suruje i dalje sa Zapadom …svaka mu cast samo tako

  26. Otkaz bi dao a sankcije nikada jer i nemožeš sanksionirati nekoga kada ništa ne kupuje od tebe

  27. Mi nemamo interes da izvedemo sankcije Rusiji. Recite da li je tako? Što su one uopšte tema? Da nam možda ne preti neko sa druge strane, ali je to pretnja civilizovanog sveta. Ali za vas je to ok i to nisu pretnje. Samo Rusi prete…

  28. Nasi ruski prijatelji…. sad se vidi da smo trebali odmah sankcije da uvodimo a ne ovako …. eto koliko razumevqnjq jmaju prema nasoj situaciji…..

  29. TITO JE 1948 REKAO NJET. I TAKO TREBA DA OSTANE!

  30. Gde su svakodnevne pretnje EU,Brisela,Amerike..Oni to decenijama rade.Otimaju,uslovljavaju, hapse ,ubijaju MILOSRDNI ANDJELI

  31. Ko sa đavolom tikve sadi razbijaju mu se od glavu pa tako i nama i našem predsedniku našao prijatelja u Putinu pa taj nije prijatelj ni svome narodu hiljade i hiljade ruskih mladića platilo je životom Putinovu šizofreniju da dokaže svetu da je on big bos a u marketu se ruski građani tuku za kesicu šećera šta mi da očekujemo od takvog prijatelja.

  32. Западни амбасадори давно постројавају председнике Србије и министре.Прекасно су Руси кренули.

  33. Pa nije pretio već je samo realno opisao situaciju ukoliko budemo pogrešno računali

  34. Oduvek smo talasali izmedju istoka i zapada. I mozda bas sami po sebi i pripadamo nekoj sredini. Ali je vreme pokazalo daje umesto lutanja potrebno opredeljenje, vecito smo pod pritiscima obe strane i to nam donosi puno stete.

  35. Polako ali sigurno radi se na otudjivanju brace I raskidanju prijateljstva sa jedinim prijateljem koji nam je ostao

  36. А шта то ми српско извозимо из Србије…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.