Veselinović (PzP): Režim je većinu nacionalnih saveta pretvorio u ogranke SNS-a 1Janko Veselinović Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović izjavio je danas da je režim Aleksandra Vučića faktički minorizovao ovlašćenja većine manjinskih nacionalnih saveta i pretvorio ih u mesne odbore Srpske napredne stranke (SNS), zadužene za prikupljanje sigurnih glasova.

Veselinović je u Subotici rekao da „one koji mu se suprotstave, režim kažnjava na razne načine“, saopšteno je iz tog pokreta.

„Ovde u Subotici moramo da se zapitamo da li su se Srbi, ali i Mađari, Hrvati, Slovaci, Rumuni, Bošnjaci, Albanci i pripadnici drugih manjina dovoljno uključili u borbu da se u Srbiji sutra živi bolje i da deca ne moraju da odlaze iz zemlje“, rekao je Veselinović tokom razgovora s građanima.

On je rekao da „ne možemo da ne kažemo da je vrh Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) korumpiran i da trguje sudbinama svojih sunarodnika“, kao i da su svoje sunarodnike preko koalicije sa SNS-om doveli u „položaj putnika sa kartom u jednom pravcu“.

Veselinović je ocenio da pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu aktivno uključeni u promene koje Srbiji predstoje, zato što opšta degradacija društva i njih posebno pogađa.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Veselinović (PzP): Režim je većinu nacionalnih saveta pretvorio u ogranke SNS-a”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.