Vesović (Dveri) uputio molbu patrijarhu Irineju da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije

Ostavite komentar


    1. Tako je, jos ni jednom opozicija nije spomenula crkvu ili dala bilo kakav program pomoci crkvi! Tek kad zagusti.

    1. Sa crkvon i bez nje, nabrojani problemi u društvu su tu a to malo ko komentariše i kako ih rešiti bez ponovnog izlaska na ulice, ali se bojim da drugog načina nema.

  1. Oni su svaki dan sve gori i gori ovo je stvarno sramota što rade. Ja kao građanin osuđujem ovakav protest ovo je stvarno više nenormalno.

  2. Crkva (religija) je dobrovoljna i posebna institucija, koja ne sme imati uticaja,
    i mešanja u politiku!

  3. Patrijarh će doći kad budete na vlasti. Tako su propovedali pastvi zato su mirjani naučeni da kažu: Kad budete vlast glasaću za vas. Pa nije Boško Toma Nikolić, nema čak ni stiropor. Crkva veoma drži do stiropora.

  4. Patrijarh ne sme ovo da ignoriše. Crkva je vekovima bila predvodnik srpskog naroda.

  5. Ne Crkva i Politika,to ne treba mesati,a i cinicno je to dosta,bila je ona parola na protestima „nije moj premijer,nije moj predsednik,nije moj patrijarh“ i slike od Brnabic,Vucića,Irineja a sada se traži njegovo posredovanje. Prvo pljujete pa sada lizete,ne ide to tako.

  6. Ako se ne varam…Patrijarh je za status quo…po mnogim pitanjima…??

  7. SPC je blagoslovila ( 1804 – 2019 ) hajduke ( Bαραββᾶς) za vlast – to su njene muke . To je učinila pre novih naredbi iz 2001 (Otk – 18. glava.6) . Otuda ovoliko odvlačenje ( Otk – 12. glava.4 ) . Prst na čelo drugovi ( Of an ancient kindred we are, but Goths we are not
    Part of ancient Slavdom are we.
    Whoever says otherwise slanders and lies,
    will feel our fist.) teolozi, pa tek onda krst . Dela idu za nama – ne idu slatke reči ( Luka 14,34.
    Mat. 5,13 ) .

  8. Politicke stranke treba da deluju na nacin da nikoga ne povredjuju svojim aktivnostima.

  9. Zamolio bih cenjene clanove i predsednika pokreta Dveri, da se ispisu iz Saveza za Srbiju pa onda da nastave sa molbama zahtevima i strajkovima „gladjom i zedjom“.Ostavite SZS napokon na miru. malo li ste im blamaze i devastacije do sad nacinili ?

  10. Zamolio bih cenjene clanove i predsednika pokreta Dveri, da se lepo i moralno ispisu iz Saveza za Srbiju pa onda neka nastave sa molbama zahtevima i strajkovima „gladjom i zedjom“. Ostavite, molio bih vas zaista SZS napokon na miru. Malo li ste im blamaze i devastacije do sad nacinili ?
    Eto to i toliko i najdobronamernije.

    1. Sta je ovo, SNS botovi sada botuju za SZS? Kakvo podmetanje koske, stesta sto su vam.identicni komentari jesan ispod drugog. Provaljeni ste.

  11. Ako Patrijarh zastupa volju i interese apsolutne vecine,to znaci da treba da bude na strani onih 75% kojima se smucile „sukobljene strane“ i sve njihove „umrezene“(beneficijama,strahom,kriminalom) pristalice (uz nesto malo ideoloskih izuzetaka od pravila). Mnogo je veci problem kako artikulisati tu apsolutnu vecinu i pokrenuti da „sukobljene strane“ posalje na jedino moguce mesto-smetliste sramnog dela srpske istorije.

  12. Ako Patrijarh zastupa volju i interese apsolutne vecine,to znaci da treba da bude na strani onih 75% kojima se smucile „sukobljene strane“ i sve njihove „umrezene“(beneficijama,strahom,kriminalom) pristalice (uz nesto malo ideoloskih izuzetaka od pravila). Mnogo je veci problem kako artikulisati tu apsolutnu vecinu i pokrenuti da „sukobljene strane“ posalje na jedino moguce mesto-smetliste sramnog dela srpske istorije.

  13. Zasto bi verski poglavar jedne verske zajednice bio posrednik izmedju vlasti i opozicije? Jel moze onda i sef Islamske zajednice Srbije da ima tu ulogu?
    Ovo je jedan od razloga zasto nikada ne bih glasao za SZS.

  14. Nisu zvali samo Patrijarha, slali su molbe i u Brisel, pa me ne bi čudilo da šalju pisma i u Moskvu, Peking i Vašington.

  15. Patrijarh moze zastupati stav samo apsolutne vecine a to je onh 75% kojima su se „sukobljene strane“ i njihove interesno-kriminalno „umrezene“ pristalice uveliko smucile.

  16. Zar ne bi onda trebalo da prestanu sa svojim fasistickim idejama, jer Bog ne podrzava pozivanje ljudi na linc I razlicite vrste kriminala?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.