Vlada sebe isključila iz kampanje da bi je vodio Vučić

Sagovornici Danasa o vladinom zaključku protiv upotrebe javnih resursa u izbornoj trci

Ostavite komentar


    1. Vise PREVARA i OTIMACINA nego zloupotreba. I iz ovoga se vidi da jedino cime se bave jeste kako prevariti narod i to najbednije, brutalno i bez ikakvog stida i otimacina svega od prava na slobodno misljenje kroz delovanje pojedinca i politicko kroz delovanje stranaka, pokreta, udruzenja, i slobodnih medija a ne propagandne masine u sluzbi diktatora, do ogromnih para iz svih budzeta i javnih preduzeca.

  1. Pa super bre, njegovo lice je dovoljno da opozicija, relativno bilo koja pobedi. Samo dačić i popović sa palmom bi pobedili SNS…

    Uzgred, piše da imaju dva komentara na članak, a ja samo jedan vidim!!! Plus moj bi bio treći, to nešto baguje ovaj program i ne prikazuje sve?

  2. Bojkot je izgleda jedini način da vladavina Aleksandra Vučića postane transparentna. SInoć slušam Šormazovu priču o „sigurnim glasovima“. Kako je navodno to uobičajeno i kako su to svi radili. Istina je da su to radili i demokrate, za vreme Tadića, ali mnogo blaže. Sećam se da sam komšiju, koji mi je došao na vrata da traži siguran glas isterao napolje. Danas to rade po firmama, javnim preduzećima i ustanovama, na mnogo perfidniji način. Pretnje i ucene su normalne. „Znaš ugasiće nam firmu“. Da ne pričam o ovim ljudima na određeno vreme, koji su redovni na mitinzima.

  3. bez funkcionerske kampanje nosilac liste bi morao da bude martinović, đuka moler ili rističević. To su im najprepoznatljivije ličnosti u skupštini. Jel neko može da zamisli taj harakiri režima ?

  4. »Prvo skoči, pa reci hop«, moglo bi se reći za nadležne koji misle da će Evropska unija dozvoliti predsedniku Republike Srbije da njegovo ime bude u imenu izborne liste jedne političke stranke na predstojećim parlamentarnim izborima, da će moći da otvara fabrike, bolnice, škole, vrtiće i infrastrukturne objekte uz kolaž plakata, parola i obeležja jedne političke stranke, a pogotovo da poziva birače da glasaju za jednu političku stranku. Uostalom, Eduard Kukan bivši poslanik Evropskog parlamenta iz Republike Slovačke bio je ne malo iznenađen kada mu je predočeno da se to u R. Srbiji već dešavalo, ali na lokalnim izborima. Inače R. Slovačka je kao i R. Srbija, parlamentarna republika i predsednik R. Slovačke se bira direktno i kod njih je nezamislivo da se predsednik R. Slovačke meša u parlamentarne izbore. I od 2009. je predsednik R. Slovačke uvek bio kandidat grupe građana, a ne političkih stranaka. Ista je situacija i u R. Sloveniji, gde se predsednik R. Slovenije izborom na tu funkciju povukao iz političke stranke čiji je bio predsednik i od njega sada ne možete da dobijete bilo kakvu izjavu kada su u pitanju političke stranke i izbori za parlament. A iz R. Slovenije je upravo juče izabrana predsedavajuća Parlamentarnog odbora EP za pregovore o pridruživanju Srbije ka EU, kojoj je sve to dobro poznato.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.