Vladeta Janković: Oni koji traže više kolona rade za Vučića, ostaviti razlike po strani

Ostavite komentar


  1. Treba pod hitno prava opozicija (nepomirljivi protivnici Vučića, bez zrna saradnje sa njegovim režimom), da istera na čistac lažnjake i pomogne građanima da saznaju ko su Vučićevi trojanski konji!

  2. Eee..moj Vladeta, pa vi ste bili u jednoj koloni (DS) pa pocepaste dlaku na četvoro. Pamti ovaj narod i vaš DOS, sve ovo danas je posledica istog. Vi ste istorija, Vladeta, istorija. Dok se neskloni Murta nećemo moći da skinemo Kurtu i to je to.

  3. Jankoviću, prava i iskrena opozicija u ovoj rupi ne postoji! Nemojmo se zavaravati. Srbi se lako prodaju.

  4. Upravo suprotno. „Jedistvena opozicija“ nema šanse da skupi dovoljno glasova ni u narednih sto godina. Samo će se povećati broj apstinenata/kinja. Potrebne su barem tri ‘kolone’: prvi da budu populisti, slični vladajućima ali posvećeni demokratskim principima. Drugi da zastupe levicu, i treći desnicu.

  5. ja mogu nekako da shvatim i dve kolone ako su dijametralno suprotne ali ako bude više od dve kolone ja ne izlazim na izbore pa neka se te kolone zadovaljavaju ako pređu cenzus. dosta je bilo zezanja i glasanja da bi neko dobio skupštinsku platu.

  6. Vidite gospodine Jankoviću, cilj izbora treba da bude glasanje za političku stranku čije stavove podržavate i bliski su vašim, a ne glasanje protiv neke stranke. Već smo iskusili glasanje protiv, i na žalost to je dovelo do uspona SNSa. Glasati za listu koja okuplja i one stranke čiji je program meni apsolutno neprihvatljiv, ne izgleda mi kao dobar izbor, i sigurno neću glasati za nju.

    Glasati za listu koja okuplja stranke sličnih, mada ne istih, pogleda je mnogo prihvatljivija opcija.

  7. Sve sto stiže iz kuhinja DSS-a treba nekritički prihvatati zdravo za gotovo.

  8. Hvala na ovom tekstu, ono sto moramo zapamtiti je da Srbija momentalno nema opoziciju. Ja kao neko ko je glasao za DS i bio ljut kada su naprednjaci pobedili u ovom trenutku nikada nebih glasao za ono sto vi mislite da je opozicija.

  9. Covek je u pravu samo jedna kolona i nista drugo moze da odradi posao, ovako svaka vaska obaska i onda pobeda sadasnjeg rezima ako te opozicione glave ne razumeju onda ne treba ni da izlaze na izbore. Ne treba to da bude DOS jer je to nemoguce, ali treba da se ujedine samo oko jedne stvari svi protiv jedne stranke kao sto rekoh ako toga nema u glavi zaboravite. Ziveli

  10. Postujem Vladetu Jankovica, obrazovan i inteligentan covek ali ova izjava je prilicno sramna. Ko ne misli da je dobro da bude u koaliciju sa Dverima naprimer, nemoguce je da oni u to iskrenu veruju, nego rade za Vucica. Ta vrsta iskljucivosti koja ukida razlike u misljenju tje tragicna za bilo kog coveka a pogotovo za nekoga ko pretenduje da bude intelektualac .Takodje, ne znam ko sa bilo kakvim argumentima moze tvrditi da je Cuta Vucicev, vise argumenata ima da su DJilas, Jeremic, Obradovic i ostali Vucicevi. Uzgred, nisu navijaci problem Vucicu, nego navijaci Partizana, bilo bi dobro i da navijaci Crvene Zvezde krenu istim putem, uzgred valja podsetiti da navijaci Partizana skandiraju protiv Vucica od 2013. i to uglavnom ne na jugu, pa stoga to nema veze ko je vodja na jugu.

  11. Kako da neko ko je simpatizer Borka Stefanovića glasa za listu na kojoj je i Boško Obradović i obrnuto? Jedna lista još više apstinenata nego do sada i još više procenata Vučiću i wegovoj koaliciji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.