„Vladike više liče na saradnike službi nego na sveštena lica“: Autor „Apela za sekularnu državu“ o zahtevima za ukidanje veronauke

Ostavite komentar


  1. Ionako se ništa ne radi na tim časovima. Zato ih deca i upisuju. Čisto arčenje budžeta. Građansko je mnogo korisnije, uči decu kako da se snađu u administrativnim stvarima, što je jako važno u našoj zemlji gde mnoge institucije baš i ne funkcionišu kako treba.

  2. У реду је осуда понашања неких црквених великодостојника, али зашто укидање изборног предмета? Да ли следи апел за укидање Цркве, СПЦ?

  3. Vera je privatna stvar,nije joj mesto u školi, ni bilo kojoj državnoj instituciji.Bilo koja crkva treba sa se izdržava od svojih vernika i treba ih isključiti sa budžeta. Ni bogoslovskom fakultetu nije mesto na BU

  4. Crkvu treba sama da se izdrzava, kao i univerzitet i ostale kulturne ustanove…..jel moze tako elito.
    Ajde malo za promenu da zaradjujete…

  5. „што није православље по њиховом учењу“ А које друго учење о православљу постоји? Ви сте православни теолог?

  6. Сад ни Ђинђић не ваља!Није он погрешио већ добро видео да без СПЦ нема опстанка на власти.То важи и за вас.Тек кад схватите да СПЦ незаобилазан пол.фактор,пазите незаобилазан пол.фактор,никад нећете доћи на власт.И све што СПЦ хоће ће се остваритати док постоје Срби.

  7. SPC ima veliki problem,a to je otuđenost od naroda,kao i vlast,pa populizmom i propagandom zamajava jedan broj ljudi,a umereni stoje po strani,i polako se okreću od nje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.