Vladimir Međak: Ako se ne slažemo sa uvođenjem sankcija Rusiji, ne možemo ni da nastavimo put prema članstvu u EU

Ostavite komentar


  1. Prvo Vučić od početka laže građane o evropskom putu, jer tako je pridobio glasače, koji su bili razočarani DS- om. Tako je dobio i podršku Merkel. Zamajavao i EU sa spremnošću za saradnju, da bi dobio pare. Svo to vreme je naredio prorusku i antievropsku propagandu kroz odabrane medije i žutu štampu. Takođe je forsirana turbofolk i zadrugarska kultura i tako usađen stanovništvu teški primitivizam. Ovom režimu nikako nije u interesu članstvo u Evropskoj uniji, jer ovako učvršćena autoritarska vladavina omogućuje nesmetanu korupciju velikih razmera u svim i najsitnijim porama društva. Ovakva kaubojština svakako ne bi bila moguća u zemlji kada bi bili u uniji. Svi koji podržavaju ovakvo stanje imaju koristi od toga, od raznih mućki do najmanjih privilegija. Dok jedan deo građana podržava sve ovo iz čistog neznanja i nesposobnosti da zamisli da bi moglo biti bolje, uređenije. Ali tu su i teorije zavere i tzv.inat, koji služi da bi i takve držali pod kontrolom. Jednostavno, naš izmanipulisani narod i nije zreo za nešto bolje, urđenije. Tu smo gde smo i sami smo zaslužni za sve to. A najveći humor je što mislimo da smo nezavisni, neutralni. Mi smo debelo u kandžama mafije.

  2. Izgovor.Das Kosovo,pa onda udjes u EU,na sveti nikad,juče.Dosta više da pravite od naroda debile.

  3. Dobro jutro Kolumbo.
    Toliko nam je trebalo da to uvidimo.
    Samo je pitanje da li je kriva samo vlast ili je i većina građana isto toliko neodgovorna?

  4. A kada uvedemo sankcije Rusiji ima da potekne med i mleko iz EU. Lagarije da ce nam pomoci, vidimo koliko su bedno pomogli za 20 godina, pa puteve pravimo kineskim kreditima….jer sa onom bedom iz IPA fondova EU., ne mozete kupiti ni naplatne rampe i kucice …Vidimo sta su dobile glimoglavci iz Crne Gore,Makedonike, Albanije na poslednjem sastanku EU Zapadni Balkan, jedno veliko nista kao i Srbija.

  5. @ Razočaran u EU… Pusti foliranje. Nisi nikad ni verovao u EU, pa ne možeš biti ni razočaran. Drugo, da li je moguće da ne znaš koliko smo do sada dobili od EU i da bez EU nećemo moću opstati. Pa, samo Nemačka nam je dotirala preko milijardu evra, a čitava EU oko 1,6 milijardi. A, od braće Rusa 0,00. Plus što smo mi njima poklonili milijardu evra, za koliko su nas preveslali za NIS. Crna Gora, Makedonija i Albanija rastu polako. Prestići će nas, ako odustanemo od EU, kao što su to uradile Rumunija i Bugarska za koje smo do pre 20 godina bili Zapad.

  6. Kako mislis sta smo dobili pa da je lizalica i to je nesto.Ja nerazumem ovaj narod sa kakvim pravom mi stalno nesto trazimo i ocekujemo od nekog? Nikom nije. nita palo sa neba sve je to stvoreno teskim radom i odricanjem.A sta smo mi stvorili zasebe,i dokle mislimo ziveti od tudjeg rada? Ne mi pljujemo po zapadu i jos smo toliko drski da im prebacinemo da je to malo sta su nam dali a mi sami za sebe ni to malo nismo stvorili.Uostalom mi nismo clanovi E U i ne vidim iz kog razloga bi trebalo da nam daju i jedan Cent.Nisu nam ni prijatelji ni braca pa cak ni daleka rodbina ne pripadaju nasem drustvu.I to nije problem proem je samo u tome da mi nismo sposobni da svojim radom sebi obezbedimo pristojan zivot.Treba znati onu japansku poslovicu
    „Ako nekome svaki dan das jednu ribu pomocices mu samo dotle dok mu dajes ribu,ali ako ga naucis da sam upeca ribu pomogo si mu zauvek.Ali ima ljudi koji jednostavno nece da naucez da pecaju nego s nekim pravom ocekuju da im neko drugi svaki dan upeca ribu.A sad mi kazi zasto si razocaran u EU ocekivao si vise nego sto nam daju da nebi mozda da ti posalju jednu Mecku i naravno dovoljno evra jer je odrzavanje Mecke skupo.

  7. @ fakat

    A koliko je Nemacka zaradila na Srbiji od 5.oktobra 2000 , đnogo vise od tw bede od ulaganja .Jeftina radna snaga, subvencije, otvorili banke sa ogromnim kamatnim stopama gradjanima i privredi a NBS dozvoljavala decenijama zelenaske kamate, pa je kamata na nedozvoljeni minus isla i do 80 tak posto godisnje .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.