Vojislav Mihailović: Potreban hitan razgovor vlasti i opozicije, Brnabić da pokaže na delu da želi dijalog 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i ostale opozicione stranke, juče su zvanično zatražile hitan razgovor vlasti i opozicije oko stvaranja uslova za održavanje fer i demokratskih izbora.

„Evo prvog zadatka nove predsednice Skupštine Srbije, Ane Brnabić, ukoliko zaista želi dijalog vlasti i opozicije, da to pokaže i na delu, a ne samo na rečima. Opozicija je učinila prvi potez ka smirivanju tenzija u društvu i pozvala predstavnike vlasti, premijera i predsednika skupštine, na razgovor oko izbornih uslova koji bi trebali da omoguće fer i demokratske izbore u Beogradu i ostalim opštinama i gradovima“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

Predsednik POKS-a navodi da okvir tih razgovora mogle bi da budu preporuke ODIHR, ali ukoliko vlast ne sazove hitan sastanak i ne pokaže spremnost da što pre, a ne za četiri godine sprovede preporuke, neće biti uslova za održavanje izbora.

„U tom slučaju još pre raspisivanja izbora koje će se desiti u prvim danima aprila, celokupna parlamentarna opozicija će organizovati sve moguće aktivnosti kako se farsa od izbora ne bi ponovila. Ukoliko se sastanak ne održi do kraja nedelje izgubićemo dragoceno vreme i mogućnost da društvo krene u pravcu smirivanja tenzija i sukoba, a sva odgovornost za buduće nemile događaje snosiće vlast“, dodao je Mihailović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari